Yayınlanma Tarihi: 26 Temmuz 2017 Çarşamba

2017 Yılı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasında HİTÜ'nün Başarısı Devam Ediyor

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yürütülen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2017 sonuçlarına göre Hitit Üniversitesi geçen yıl olduğu gibi yine Türkiye ortalamasının üzerinde sonuç elde etti. Üniversitelerdeki öğrenme deneyimi, yerleşke ve yerleşke yaşamının doyuruculuğu, öğrenme imkânları ve kaynaklarının zenginlik düzeyi, kişisel gelişim ve kariyer destek olanakları, üniversitelerin verdikleri akademik destek ve ilgi gibi birçok konunun değerlendirildiği, 164 devlet ve vakıf üniversitesinde öğrenimlerini devam ettiren öğrencilerle yapılan araştırma sonuçlarına göre Üniversitemiz; 

  • 164 Devlet ve Vakıf Üniversitesi içinde                   64. sırada,
  • 108 Devlet Üniversitesi içinde ise                            37. sırada 
Memnuniyet düzeyinin A+, A, B, C, D, FF notlandırmasıyla belirlendiği çalışma sonucunda Üniversitemizin Devlet Üniversiteleri arasındaki öğrenci memnuniyet düzeyi (B) olarak belirlenmiştir. Bu sonuçlarla Üniversitemiz, 2006 yılında bizimle birlikte kurulan 15 üniversite içerisinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilk sırada yer almaktadır. 

Bu başarı şüphesiz ki akademik ve idari personelimizin olağanüstü çalışmalarının ve gayretlerinin sonucudur. Bu vesileyle Üniversitemizin, dolayısıyla Ülkemizin gelişimine katkı veren değerli akademik ve idari personelimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

Hep birlikte daha nice başarılara imza atmak dileğiyle...
      Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

İlgili araştırmaya erişmek için tıklayınız.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube