Yayınlanma Tarihi: 09 Temmuz 2017 Pazar

Rektörümüz Meslek Yüksekokulu Mezunları İle Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez ile birlikte 1980’li yılların başından günümüze kadar Meslek Yüksekokulumuzdan mezun olanlar tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 7.’si gerçekleştirilen Meslek Yüksekokulu Mezunlar Günü programı kapsamında MYO mezunları ile bir araya geldi.

Yapılan etkinlikte konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalar ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgi paylaşımında bulunarak Üniversitemizin her alanda kısa süre içerisinde nitelik ve nicelik olarak gelişerek, büyük mesafeler kat ettiğinin altını çizdi. Üniversitemizde bölüm açarken istihdam odaklı olmasına büyük önem verdiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan,  Hitit Üniversitesinin 18 bini aşkın öğrencisi, 1100 akademik ve idari personeli, 8 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu ve 14 araştırma merkezi ile birlikte her geçen büyüdüğünü belirtti.

Antarktika kıtasındaki çalışmalarda söz sahibi olabilmek için orada bir merkeze sahip olunması gerektiğini ve Antarktika’da bilim üssü kurmak için yapılan projede Üniversitemizin de olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, gelişmiş ülkelere bakıldığında hemen hemen tümünün ortak özelliğinin gelişmiş üniversitelere sahip olmalarının altını çizerek Üniversitemizin de bu doğrultuda çalışmalarına hızla devam ettiğini vurguladı.

Meslek Yüksekokullarının büyük önem arz ettiğini ifade ederek ara elemanların sürdürülebilir kalkınmada önemli rol oynadığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan mezunlarımızla birlikte MYO kampüsümüzü gezdi.

Mezunlarımız ise yaşanan değişim ve gelişim karşısında büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek yapılan başarılı çalışmalardan ve elde edilen ilerlemelerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkürlerini ilettiler.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube