Yayınlanma Tarihi: 09 Temmuz 2017 Pazar

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL/2) Sınavı Yapıldı

Yükseköğretim tarihinde "alana özgü" dil yeterliliğini belirlemeye yönelik sınav olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı’nın (YÖKDİL/2) 2017 yılının ikincisi, Ülkemiz genelinde 30 il merkezi ile birlikte ilimizde de 09 Temmuz 2017 Pazar günü tek oturum halinde gerçekleştirildi. YÖKDİL Sınavı ilk kez 05 Mart 2017 tarihinde yapıldı. YÖK tarafından başlatılan YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmiş olup ilimizde bu sınava yaklaşık 1150 aday katıldı. 

 YÖKDİL Sınavı, mevcut Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının (YDS) yanında, adayın alanındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık alanlarında) dil yeterliliğini belirlemeye yönelik akademik yabancı dil sınavı niteliği taşımaktadır. Bu sınavla birlikte YDS yapılmaya devam edecek olup, adaylar her iki sınava da girebilecek ve her iki sınavın da eşit geçerliliği olacaktır.

Sınava başta yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar olmak üzere, yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da katılabilmektedir.

 

      Çorum Sınav Koordinatörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube