Yayınlanma Tarihi: 01 Ağustos 2017 Salı

Akademisyenler FETÖ Gerçeğini Kitapla Anlatacak

Ulusal basınımızda da yer aldığı üzere, içerisinde Üniversitemizin de yer aldığı bazı üniversitelerin akademisyenleri bir araya gelerek 15 Temmuz hain darbe girişimi hakkında kitap çalışması yapacaklardır. Bu kapsamda Sakarya, Marmara, İstanbul, Hitit ve Gaziosmanpaşa üniversitelerinden toplam 11 akademisyen, 15 Temmuz hain darbe girişiminin aktörü FETÖ Terör Örgütü’nün gerçek yüzünü ortaya çıkarmak amacıyla yürüttükleri çalışmaları kitaplaştıracaktır.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin herkes gibi kendilerini de şok ettiğini söyledi. Toplumun her kesiminden FETÖ'ye karşı tepkiler geldiğini belirten Bostancı, "Bu tepkilerin bir kısmı hamasi tepkilerdi. Elbette bunların da olması gerekiyordu ama biz akademisyenler olarak bu harekete karşı daha kalıcı, toplumumuzu bilinçlendirici bir çalışma yapılması gerektiğini düşündük. Çünkü toplumumuzun her kesiminde bu yapıya karşı bir bilinç yoktu, bir kısımdaki bilinç de yüzeysel bilgilere dayanıyordu. Tarihi arka planının yanı sıra meselinin dini, sosyolojik boyutunu ortaya koyan bir çalışma yapılırsa bu örgüte karşı akademisyenler olarak en güzel tepkiyi ortaya koyacağımızı düşündük ve böyle bir çalışma yapmaya karar verdik." dedi. Bostancı, fakültenin girişimleriyle başlatılan çalışmada 5 üniversiteden 11 akademisyenin yer aldığını dile getirerek, "Yazılar tamamlanınca fakültemizin iki hocası tarafından kitabın editörlüğü gerçekleştirilecektir. Ağustos ayı sonuna kadar yazıların tamamlanmasını bekliyoruz. İnşallah Eylül ayı içerisinde de üniversitemizin yayını olarak eseri toplumumuzla buluşturacağız." şeklinde konuştu.