Yayınlanma Tarihi: 24 Ağustos 2017 Perşembe

Rektörümüz İl Milli Eğitim Okul Müdürleriyle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Özcan Kuşçu ile birlikte il merkezindeki lise müdürleriyle bir araya gelerek 2017-ÖSYS Ek Yerleştirme hakkında istişare toplantısı yaptı.    

İlimiz merkezinde bulunan 18 lise müdürünün katıldığı görüşmede, 25 Ağustos – 5 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan üniversite ek yerleştirme sürecine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.    

Toplantıda eğitim alanında en büyük paydaşımız olan Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içinde hareket ederek birçok çalışmayı birlikte yürüttüklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, lise müdürleriyle başta ek yerleştirme dönemi de olmak üzere pek çok farklı konuda operasyonel şekilde ortak çalışmalara imza atmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  Üniversitemizin ek yerleştirme dönemi itibarıyla herhangi bir yükseköğrenim kurumuna yerleşmeyen öğrencilere yönelik Üniversitemizin imkân ve fırsatları başta olmak üzere Üniversitemiz hakkında genel bir bilgilendirmede de bulundu.

25 Ağustos 2017 tarihinde başlayıp 5 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek ek yerleştirmenin herhangi bir programa yerleşemeyen aday öğrenciler için büyük önem arz ettiğini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizin her geçen gün sıralamalarda yükselişine değinerek  “Üniversitemiz nitel ve nicel olarak her yıl gelişimini ve büyümesini büyük bir ivmeyle gerçekleştiriyor. Bilindiği üzere Üniversitemizin ‘Her Üniversiteye Bir Üniversite’ anlayışıyla 2006 yılında kurulan üniversiteler arasındaki yeri apaçık ortadır. Aynı zamanda yaklaşık 40 yıllık bir geçmişe sahip olan Üniversitemiz, eski ve köklü olmanın deneyimi ve yeni olmanın verdiği heyecanla muazzam işler yapmaktadır.  Gerek ulusal gerekse uluslararası sıralamalarda yükselişi devam etmektedir. Kısa bir süre önce GreenMetric 2016 Dünya Üniversiteleri Sıralaması sonuçlarına göre Üniversitemiz, Türkiye’den katılan devlet üniversiteleri arasında 3. olmuş ve Antarktika’da bilimsel araştırmalar yapmak üzere Türkiye’den belli sayıda bilim insanından oluşan ekibin içinde de yer almaya başarmıştır.” diye konuştu.

Üniversite seçiminde dikkat edilmesi gereken başlıca konulara değinerek bir öğrenci için burs desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu kapsamda Üniversitemizin bu yönde, son derece büyük desteği olduğunu kaydederek Üniversitemiz bünyesinde, yerleştiği programa 1. sırada yerleşen öğrencilere 300 TL’ye kadar yarı zamanlı burs, yerleştiği programda ilk 10’a giren öğrencilere yemek bursu, yurt içi ve yurt dışı bilimsel etkinliklere katılım ve Teknokentimizde şirket açma desteğinin olduğunu açıkladı.

Öğrenciler açısından büyük öneme sahip olan değişim programlarıyla yurt dışı eğitim imkanı ve ilimizdeki kamu ve özel kuruluşlarında öğrencilerimize staj fırsatlarından bahsederek spordan müziğe, resimden edebiyata kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteren öğrenci kulüpleriyle sosyal etkinliklere katılım desteğimizin de olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, çift ana dal programıyla iki diploma alma imkanının da öğrenciler açısından büyük önem arz ettiğini sözlerine ekledi.

Aynı zamanda bir öğrenci açısından yerleşeceği üniversitenin ulaşımının önemine de değinen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Samsun üzerinden Çorum’a ulaşmanın hem kara hem de hava yoluyla çok kolay olduğunu, bununla birlikte birçok ilin gidiş-gelişinde kullandığı bir kent olması dolayısıyla kısa mesafelerde farklı şehirler tanımayı da mümkün kıldığını da sözlerine ekledi.

2017-ÖSYS Ek Yerleştirmelerinde, öğrencilerin üniversite tercihlerinde istedikleri bölümlerde, iş ve staj imkanı olan bölüm ve üniversiteleri tercih etmelerini tavsiye eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Çorum’un eğitim ve bilim yuvası Hitit Üniversitemizde öğrencimiz olmak için ek kontenjanlar 5 Eylül 2017 tarihinde son bulacaktır. Sevgili öğrencilerimizi, Hitit Üniversitesi Ailesinin bir üyesi olarak görmekten mutluluk duyacağımızı belirtir başarılarının devamını dilerim.” ifadelerine yer verdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube