Yayınlanma Tarihi: 08 Ağustos 2017 Salı

Rektörümüz Metro Holding CEO'su Yaşın’ı Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding AŞ CEO’su Dr. Mehmet Akif Yaşın’ı ziyaret etti. 

Rektör Prof. Dr. Alkan görüşmede, “Bundan yaklaşık 4 ay önce yapılan ilk görüşmemizde, ülkemizin taşınan yolcu sayısı ve filo büyüklüğü olarak kara ulaşım sektörünün en büyük şirketi olan Metro Turizm Seyahat ve Organizasyon ve Ticaret AŞ bünyesinde yer alan çeşitli firmalarda eğitim gördükleri alanda istihdam edilmek üzere Üniversitemiz bünyesinde istihdam-odaklı/garantili programların açılması konusu gündeme gelmişti. Bu kapsamda Osmancık Ömer Derindere MYO’da Ulaştırma Hizmetleri Bölümü altında Uzunyol Kaptanlığı ile, Seyahat Turizm İşletmeleri Bölümü altında Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programları açıldı. Bu bölümlere izleyen yıl öğrenci almayı hedefliyoruz. Ancak bu programlarımızın mezunları, okullarını bitince hemen Metro Holding bünyesindeki ilgili firmalarda işe başlayacaklar” dedi.

Rektör Prof. Dr. Alkan, ayrıca Çorum Merkezde bulunan Sosyal Bilimler MYO bünyesinde yer alan Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencilerimizin de benzer şekilde istihdamlarının mümkün olacağını belirtti. Meslek Yüksek Okulları mezunlarının alanlarının gerektirdiği donanımlara sahip olanların ve sektörlerinde daha öğrenci iken pratik çalışmalar yapanların oldukça kısa zamanda işe başlamalarının mümkün olacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, yapılan bu iş  birliğinin bu anlamda da çok önemli olduğunu dile getirdi.

Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding AŞ Ceo’su Ph. D. Mehmet Akif Yaşın ise oldukça kısa sayılabilecek bir kaç aylık bir sürede böylesi hızlı bir ilerlemenin mutluluk verici olduğunu ve Üniversite yönetiminin bu konuya verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirtti. Yaşın, bundan sonrasında da Üniversitemizde Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile planlandıkları gibi çalışmalarına hızla devam edeceklerini ifade ederek Rektörümüze ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube