Yayınlanma Tarihi: 19 Eylül 2017 Salı

Tıp Fakültesi Öğrencilerimize İlk Beyaz Önlükleri Giydirildi

Üniversitemiz 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Tıp Fakültesi eğitimine başlayacak 62 öğrenciye “Beyaz Önlük Giyme ve Öğrenci Yemin Töreni”ni Tıp Fakültesi Dekanlığı Spor Salonunda gerçekleştirdi.

Tören öncesinde YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Zeliha Koçak, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.

Törene; Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Zeliha Koçak, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Garnizon Komutanı Çetin Öcal, İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, çeşitli kurum ve kuruluşların müdür ve temsilcileri, Tıp Fakültesi öğretim üyelerimiz, öğretim elemanlarımız, öğrenciler, veliler ve basın mensupları katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan Tören, açılış ve protokol konuşmalarıyla devam etti. 

Törenin açılış konuşmasını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı yaptı. Prof. Dr. Mete Dolapçı, Tıp Fakültesinin üç ana bölümü olduğunu belirterek, “Birisi sağlık hizmeti vermek, bir diğeri vatandaşlarımızı sağlık konusunda bilinçlendirmek ve en önemlisi de hekim yetiştirmektir. İlk iki görevi layıkıyla yapabildik. Bugün 62 öğrencisiyle saç ayağını tamamlamıştır” dedi.

Akreditasyona uygun 6 yıllık müfredat oluşturduklarını dile getiren Prof. Dr. Dolapçı, derslikleri, kütüphanesi en son donanıma sahip anatomi ve multi disipliner laboratuvarı olan bir fakülteye sahip olduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Dolapçı, kendilerine emanet edilen öğrencilerin 6 yılın sonunda uluslararası standartlarda iyi eğitim almış, ülkesine ve vatandaşlarına hizmet verecek kaliteli hekimler olarak yetiştireceklerini sözlerine ekleyerek bu süreçte en büyük destekçileri olan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a şükranlarını iletti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan: “Tıp Fakültesi Hayalimiz Gerçek Oldu”

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, uzun bir sürecin ardından Tıp Fakültesinin bugün 62 öğrencisiyle eğitime başladığını belirterek, “Benim göreve geldikten sonra hayalini kurduğum iki büyük konu vardı: Biri kampüs sorununu çözmek, diğeri ise Çorum’a Tıp Fakültesi kazandırmak idi. Çok şükürler olsun ki yıllardır özlemini çektiğimiz Tıp Fakültemizi bu yıl açtık. Bugün bu iki hayalimi de gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyorum.” diye konuştu. 

Üniversitemiz hakkında kısa bir bilgi vererek devam eden Prof. Dr. Alkan, “Biz 11 yaşında bir üniversiteyiz. 9 fakülte, 2 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 15’in üzerinde araştırma geliştirme merkezimiz ve yaklaşık 19 bin öğrenciye sahip olan Üniversitemiz, ilimizin en dinamik kurumlarından biri. Üniversitemiz standart bir üniversitenin dışında farklı misyonları da durumdan vazife çıkararak yerine getirmeye çalışıyor. Yüzlerce üniversitede pek çok uluslararası başarıya imza attık. Her geçen gün kabuğumuzu kırıyoruz. Dünya sıralamalarında her geçen gün Üniversitemizin sırası yukarı çıkıyor. 2011 yılından itibaren açılan bölümlerimizin lisans doluluk oranı % 92. Türkiye’de bu oran 80’ler civarında. Bundan da çok memnun oluyoruz. Nicelliğin yanında nitel olarak gelişimin de öneminde ve farkındayız. Elde edilen gelişim ve büyüme, istihdam ve insan odaklı çalışmanın sonuçlarıdır.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Alkan, Tıp Fakültesi eğitimine başlayacak öğrencilere ithafen, “Sizin mesleğiniz şimdi değil, her dönemde var olan bir meslek. Öyle bir meslek yapacaksınız ki insanoğlunun var olduğu dönemde var olan ve var olacak olan bir mesleğe adaysınız. İşiniz çok zor. Yoğun yaşamın içinde muazzam şekilde mesleğinizi yerine getireceksiniz. Bütün öğrencilerimiz gibi hepiniz çok değerlisiniz. Zorlu bir yoldasınız. Ve bizler mesleğinizi en iyi şekilde icra edebilmeniz için altyapı çalışmalarını sağlamaya çaba sarf ediyoruz. Son teknolojiyle donatılmış bir Hastaneye, 200 polikliniğe ve 115 akademisyene sahibiz.” dedi.

Akademisyenlerimize öğrencilerimizi yetiştirme noktasında çok büyük iş düştüğüne ve şimdiye kadar yapmış oldukları işlerden dolayı kendilerine teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Alkan, velilere hiçbir konuda öğrencilerimizin sıkıntı yaşamayacaklarını da sözlerine ekleyerek Tıp Fakültesi öğrencilerimize başarılarının devamını diledi.

Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan: “Hitit Üniversitesinin Kat Ettiği Yol Hakikaten Çok Güzel”

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan ise Üniversitemizin doluluk ve kontenjan planlaması konularında bölge koşullarını göz önünde bulundurmasının önemine dikkat çekerek üniversitede yaptıkları değerlendirmeler neticesinde Tıp Fakültesinin eğitim öğretime başlaması konusunda Nisan ayında onayladıklarını anımsattı. 

Yurt dışı tecrübe ve birikimlerinden yola çıkarak yaptığı konuşmasında, dünyada çeşitli üniversite modellerinin olduğunu belirterek “Şehir üniversitesi olmadan dünya üniversitesi olacağıma girerseniz bu rasyonel davranış olmaz. Dolayısıyla yolda kaybolan çok fazla yükseköğrenim kurumumuz var. Bu anlamda Hitit Üniversitesi diğer birçok üniversiteyi geride bırakıyor. Hitit Üniversitesinin kat ettiği yok hakikaten çok güzel.” diye konuştu.

“Tıp Eğitimi, Bir Gökdeleni İnşa Etmek Gibidir”

Öğrencilere seslenen Doç. Dr. Tufan, “Tıpın bitiş noktası yoktur. Sadece durakları vardır. Tıp eğitimi, bir gökdeleni inşa etmek gibidir. Mutlaka iyi bir zemin ve ilk taşın çok sağlam olması gerekir. Bu nedenle Hitit Üniversitesinin seçmekle iyi bir tercih yaptığınızı düşünüyorum.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü: “Üniversitemizin Tıp Fakültesiyle Taçlanıyor”

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü konuşmasına “İki mutluluğu birden yaşıyorum. Biri Üniversitemizin Tıp Fakültesiyle adeta taçlanıyor olması, diğeri Hitit Üniversitesinin kuruluş yasası görülürken eklenmiş olan 5 tıp fakültesinden biri Üniversitenin içine kurulacak olan Tıp Fakültesi idi. Bende o zaman milletvekili olarak oy kullanmıştım. Şairin dizelerinde ‘Tohum saç bitmezse toprak utansın’ dediği gibi şu anda adeta bir tecelliye şahit oluyoruz. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz.” diyerek başladı. Başkan Külcü konuşmasına şöyle devam etti: “Öğrencilerimiz güzel bir şehre geldi. Temizliği, yeşilliği, ve homojen yapısıyla güzel bir şehirde eğitimlerini tamamlayacaklar. Sizler bir emeğin unsurusunuz. Sizler nasıl daha iyi yetişirsiniz diye biz buradayız. Sizden tek istediğimiz vatan haini olanlara karşı dimdik, kendiniz olarak yetişin. Sizlerin emrinizdeyiz. Sizler de ailenize, memleketine ve mesleğine layık insanlar olun. Sizi yetiştirecek kadro özveriyle bu işe başladı. Hayalden buralara geldik. Bu memleket sizden çok şey bekliyor. Başarılar diliyorum.” 

 Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt: “Sizler Bir Emeğin Unsurunuz”

Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, “Çorum’a hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sizler bir emeğin unsurunuz. Bizler sizin için buradayız.  Bizim sizden isteğimiz vatanına, milletine ve ülkesine layık, yerlilik ve millilik ilkelerine bağlı kalarak gençler olarak yetişmeniz.  Bu memleket sizden çok şey bekliyor.” diye konuştu.

Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan: “Çocuklarınız Bize Emanet”

Tıp Fakültesi öğrencilerinin güzel ve misafirperver bir kente geldiğini dile getiren Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum ve Üniversitemiz için Tıp Fakültesinin büyük bir hayal olduğunu, büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade etti ve ekledi:  “Aileler rahat olsun. Çocuklarınız bize emanet. Çorum’u tercih ederek doğru bir karar verdiniz. Çorum’da barınma probleme yok. Aynı zamanda yeni öğrenci yurdumuz bir ay içerisinde bitiyor. Yurtlarımız çok konforlu. Ayrıca Kampüste 4 bin kişilik bir yurt yapılacak. Yeni hastanemizin karşısındaki 460 dekarlık alana Tıp Fakültesi binamızı da inşallah yapacağız. Amacımız Çorum’u sağlıkta cazibe merkezi yapmak. Çorum’da artık sağlıkta sevki en aza indirip hasta kabulünü maksimum seviyeye ulaştırmamız gerekiyor” dedi.

Çorum Milletvekili Salim Uslu: “Hitit Üniversitesini Tercih Ederek Doğru Tercih Yaptınız”

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da “Ortak akılla insana hizmet etmek ve Çorum’a kalıcı eserler kazandırmak noktasında kararlı, azimli ve sabırla yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin Çorum’a önemli bir katkı sunacağını dile getiren Milletvekili Uslu, “Hitit Üniversitesine gelmek, Çorum’u tercih etmek bizim için çok önemli. Çorum’u tercih ederek Türkiye’nin en güvenli şehrine geldiniz. Doğru bir tercih yaptınız. Burada heyecan, ortak akıl göreceksiniz. Çorum, kalkınma hızını yakalamış ve ekip çalışmasında ortak aklı ön plana çıkaran bir şehir” diye konuştu.

Uslu, 2011 yılında Üniversite hakkında söylenenlere karşılık “Şimdi üniversitemizin adı da fakülteleri de kampüsleri de var. Çorum her alanda sizin hayatınızda önemli bir yer tutmuş olacak. Çorum’dan ayrıldığınızda memnun ayrılacaksınız. Misafirperverlik katsayımız yüksektir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Vali Necmeddin Kılıç: “Ülkemizde Eğitim Alanında Altın Tepside Fırsatlar Sunuluyor”

Vali Necmeddin Kılıç, özellikle eğitim alanında geçmişle bugün arasında kıyaslamalar yaparak Türkiye’nin eğitim başta olmak üzere her alanda inanılmaz aşamalar kaydettiğini anlattı.

Vali Kılıç, “Geçmişte yurt yoktu. Yurt varsa yemek çıkmazdı. Bekar öğrenciye ev vermezlerdi. İyi olmayan şartlarda okuduk. Türkiye de yokluk, kıtlık vardı. Şu anda öğrenciler 400 lira burs alıyor. Açık büfe kahvaltı veriliyor. Eğitim sistemi ve olanaklarının bu denli gelişeceği 70’li yıllarda söylenseydi inanmazdık. Şu an devletimiz ve milletimiz dünyanın ileri ülkelerinde olmayan hakları, öğrencilerimize sunuyor. Dünyada eşi görülmedik şekilde altın tepside fırsatlar sunuluyor. Bunların hepsi muasır medeniyetler seviyesini aşabilmek için. Bunu yapmak zorundayız. Sizlerin omzunuzdaki yük bu. Hedefi gerçekleştirmek zorundasınız. Dünyaya ilmi, biz dağıttık tarih boyunca. Medeniyet temsilcilerimiz, Avrupa’yı Avrupa yaptı. Şu an bir yarış var. Bu yarışta biz en önde olmak zorundayız” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının tamamlanmasının ardından Doç. Dr. Zehra Koçak’a verdiği desteklerden ve sağlamış olduğu katkılardan ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan plaket takdiminde bulundu. 

Etkinlik, protokol üyeleri ve Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin Tıp Fakültesi öğrencilerine önlük giydirmesi ve yemin töreniyle devam etti. Tören sırasında beyaz önlük giyen fakülte öğrencileri ve aileleri heyecanlı anlar yaşadı. Aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı ve öğretim elemanları tarafından 62 öğrencimize stetoskop hediye edildi. 

Törenin ardından protokol üyeleri, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve ekibiyle beraber Tıp Fakültesi ve Morfoloji Binalarındaki laboratuvarlarında incelemelerde bulundular. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube