Yayınlanma Tarihi: 14 Ocak 2018 Pazar

Alaca Avni Çelik MYO’da “Mevcut Durum, Beklentiler ve Fırsatlar” Paneli Düzenlendi

Üniversite-Alaca işbirliği kapsamında Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulumuz tarafından “Mevcut Durum, Beklentiler ve Fırsatlar” paneli düzenlendi.

Moderatörlüğünü Alaca Avni Çelik MYO Müdürü Doç. Dr. Metin Uçar’ın yaptığı programa konuşmacı olarak Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Alaca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cumhur Atalık ve Alaca TSO Yönetim Kurulu Başkanı Günser Şirin yer aldı. Panele ilçe kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, STK temsilcileri ve Üniversitemiz öğretim elemanları ile öğrencileri katıldı.

Panelde ilk olarak konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulunun önemli gelişmeler kat ettiğini ifade etti. Alaca ilçesinde başlatılacak olan yüksek lisans eğitiminin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, MYO koordinatörlüğünde yüksek lisans eğitiminin verilecek olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Alaca Belediyesi ile çok güzel bir işbirliği neticesinde hep birlikte önemli başarılara imza atıldığını ve Alaca Avni Çelik MYO’nun hızlı bir büyüme ivmesi yakaladığını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu süreçte öğretim elemanlarımızın da önemli bir paya sahip olduğunu vurguladı.  

“İlçelerimizi hiçbir zaman merkezden ayrı tutmadık. İlçelerimizin dinamiklerine göre, orda ne tür eğitsel faaliyetleri yaparsak daha fazla katkı sağlarız düşüncesiyle yola çıktık. MYO’larda ilgili sektörün eleman ihtiyacını gidermek üzere yetiştirilen öğrencilerimizden oluşuyor. Hitit Üniversitesi olarak öğrencilerimizi tüm Türkiye’deki benzer mezunlarıyla yarışacak şekilde yetiştirmeye gayret ediyoruz. İlk önceliğimiz de kendi ilimiz ve kendi ilçemize dokunabilmektir. Bu anlamda da ilçelerimizdeki MYO’ların oluşumları ve açtığımız programlar oluşturulması zor olan süreçlerdir. Kaç öğrenciniz var sorusundan ziyade ne tür eğitimler veriyorsunuz neler yapıyorsunuz sorusunun cevabını almak son derece önemliydi ve bu anlamda zor olanı denedik” diyerek elde edilen başarılarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez de “Genç bir MYO’ya sahibiz. 2012 yılında başlatılan MYO süreci, bugün tüm hızıyla ilçemizde devam ediyor. İlerleyen dönemlerde de MYO’muzun büyüyerek öğrenci sayımızın 1000’lere ulaşacaktır” dedi. Alaca’nın tarım ve hayvancılık alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Kaymakam Kurtyemez, ilçede bulunan kazı alanlarından da bahsederek Alaca’nın turizm alanında da gelişmeye açık olduğunu belirtti. Ramazan Kurtyemez, ziraat, veteriner ve turizm ile ilgili bölümlerle bölgenin sahip olduğu potansiyele büyük ölçüde katkı sağlayacağına inandığını söyleyerek Alaca Avni Çelik MYO’nun gelişimi için Kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz ise Alaca Avni Çelik MYO’nun kuruluş ve gelişimine ilişkin bilgiler vererek “Artık geldiğimiz noktada MYO’muzda ilçemizin gelişimini konuşuyor hale geldik. Üniversitemizin ilçemizde var olması ilçenin sosyo-kültürel yapısının değişmesi, ufkunun genişlemesi demektir” dedi. Başkan Eyvaz, Alaca’nın turizm, tarım, hayvancılık alanlarında gelişime açık olduğunu ve ilçenin jeopolitik konumunun önem arz ettiğini belirterek bu alanlarda Üniversitemiz ile hayata geçirilebilecek projelerin bölgeye büyük fayda sağlayacağını sözlerine ekledi.

Alaca’nın tarım ve hayvancılık sektöründe önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Alaca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cumhur Atalık da tarım ve hayvancılık sektörünün geliştirilmesine yönelik Bakanlığın başlattığı projelerden bahsederek bu alanlarda Üniversitemiz ile yapılabilecek işbirliklerinin Alaca için önemli olduğunu ifade etti.

Alaca TSO Yönetim Kurulu Başkanı Günser Şirin,  Üniversitemizin ve Alaca Avni Çelik MYO’nun gelişimi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek Alaca’da kurulacak olan Organize Hayvancılık Bölgesi hakkında bilgiler verdi. 50 yıllık bir plan çerçevesinde bölgenin ilk 2 etapta 30.000 hayvan kapasitesine ulaşacağını söyleyen Şirin, Üniversitemizin ilgili eğitim birimleri ve bölümleriyle gerçekleştirilebilecek işbirlikleri ile yapılacak çalışmaların önemine değindi.

Program, Alaca’nın mevcut durumu ve beklentileri hakkında fikir alış verişi ve soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

Üniversitemiz İle Alaca Belediye Başkanlığı Arasında “Alaca’yı Düşünüyorum” Projelerine İlişkin Protokol İmzalandı

Üniversitemiz İle Alaca Belediye Başkanlığı arasında gerçekleştirilmesi planlanan projelere ilişkin işbirliği protokolü Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz tarafından imzalandı.

Söz konusu protokol ile sosyal-kültürel hayatın geliştirilmesi, hemşerilerin hayat standartlarının iyileştirilmesi ve benzeri konularda Belediye ve Üniversite işbirliğini sağlayarak belediyenin sorumluluk alanına giren sektör ve alanlarda sorunları ortaya koyacak, veri toplayacak, çözüm üretecek araştırma projeleri üretmek, lisansüstü çalışmalar yapmak ve uygulamaların gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube