Yayınlanma Tarihi: 21 Ocak 2018 Pazar

Üniversitemiz Havacılık Alanındaki Eğitim Çalışmalarına Önem Veriyor

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Meslek Yüksekokulumuzda “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği” programı hakkındaki toplantıda öğretim elemanlarıyla bir araya geldi.  

Yapılan toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  istihdam odaklı bölüm açma anlayışıyla açtığımız bölümlerden biri olan “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği” programına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağın gerektirdiği eğitim-öğretim yaklaşımlarını göz önünde tutarak, istihdam odaklı yeni programlar açmayı çok önemsediklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, dünyadaki teknolojik gelişmelere bağlı olarak ulusal ve uluslararası düzeyde hareketliliğin arttığını ve bu bağlamda havacılık sektörünün de ön plana çıktığına dikkat çekerek büyük bir istihdam alanına sahip olan “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği” programını açtıklarını vurguladı.  

Söz konusu bölümle birlikte dünyada ve Türkiye’de bu programın havacılık sektöründeki önemine değinerek ilgili bölümden mezun olan öğrencilerimizin kolaylıkla istihdam edildiklerini ve Üniversitemiz bünyesinde bu programdan mezun olan öğrencilerimizin de aldıkları eğitimle, havacılık sektöründe hakkıyla Üniversitemizi temsil edeceklerini söyledi.

Uygulamalı eğitimle “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği” programının önemi üzerinde duran Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  tüm Üniversitemizde uygulamaya geçilecek 3+1 Modeli’yle tüm öğrencilerimizin alanlarıyla ilgili daha mezun olmadan sektörlerinde, mesleki hayatlarına en iyi şekilde hazırlanacaklarını dile getirdi. Bu kapsamda, binlerce mezun öğrencimizin kendi alanlarında farkı olacağını,  sahip oldukları bilgi ve becerileriyle öne çıkacaklarını ifade eden Prof. Dr. Alkan, ayrıca Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama Araştırma Merkezinde bulunan ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından eğitim ve demonstrasyon amaçlı kullanılmak üzere Üniversitemize hibe edilen Cessna 185 Tipi Uçağın uygulama alanında kullanılması için MYO Kampüsü’ne yerleştirildiği bilgisini de paylaştı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programı öğrencilerinin Temel Uçak Bilgisi, Seyrüsefer ve Yardımcıları, Harekât Performans gibi derslerinde kullanılarak öğrencilerin farkındalığını arttırmak amacıyla konuşlandırılan Cessna 185 Tipi uçağın içerisindeki göstergeler, kumanda ve kontrol teçhizatları mevcut olup öğrenciler tarafından aktif olarak incelenebilecek.  

Türkiye’nin “yükselen değeri” Türk Hava Yolları’na ilişkin bilgi paylaşımında da bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu havayolunun 1933 yılında 5 uçakla başladığı yolculuğuna bugün 328 (yolcu ve kargo) uçaktan oluşan filosu ve ilk günkü heyecanıyla devam ettiğini, kaydettiği büyüme rakamlarıyla dünyanın önde gelen havayolu şirketleri arasında anıldığını belirtti. Türk Hava Yolları’nın, bugüne dek Türk Sivil Havacılık tarihinde birbirinden önemli, sayısız girişime imza atan milli havayolumuzun, bu misyonu kesintisiz, bilfiil yerine getirmeyi sürdürdüğünü ifade ederek küresel taşıyıcının uçak bakım, onarım, destek ve mühendislik hizmetleri alanındaki başarılı iştiraki Türk Hava Yolları, kapsamlı uçuş ağı sayesinde bugün dünyanın farklı yerlerinde yer alan 300 noktaya uçuş sağladığını belirten Prof. Dr. Alkan,  toplamda 120 ülkeye sefer düzenleyen bayrak taşıyıcı, yolcularına daha geniş bir dünyanın kapılarını açan Türk Hava Yolları’nın bu özelliğiyle dünya sıralamasında ilk basamakta yer aldığı bilgisini de verdi. 

Bu kapsamda, hava ulaşımının son dönemlerde hız kazandığı ve uçuşlardaki doluluk oranlarının her geçen gün daha da arttığı ülkemizde, yeni ortaya çıkan ve bir o kadar da önemli olan “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği” programında %100 doluluk oranına ulaştıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, program mezunlarına önemli bir ihtiyacın olduğunu ve ilerleyen dönemlerde bu ihtiyacın giderek artacağını belirterek Üniversitemiz Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programı mezunlarının havacılık sektörüne büyük katkı sağlayacağına ve Türkiye’nin başta 2023 vizyonu olmak üzere orta ve uzun vadeli plan ve programları doğrultusunda bu sahada ciddi yatırımlar yaptığına dikkat çekti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bölümle ilgili her türlü desteklerinden dolayı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’e, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Ferhat Kılıç’a,  İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu’na ve Karataş Otomotiv’in sahibi iş adamı Tuncay Karadaş’a teşekkür etti. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube