Yayınlanma Tarihi: 23 Ekim 2018 Salı

2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitelerin rektörlerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, gelişmiş ülkelerin başarılarının gerisindeki en önemli unsurlardan birinin de kurdukları güçlü eğitim sistemi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, her mesele gibi eğitim de içinden çıktığı toplumun vasatını yansıttığını ifade ederek, “Küresel seviyede iddia ve donanım sahibi olmayan bir eğitimin millîlik vasfı boş sözden ibarettir. Milletler, eğitime kendi renklerini verirken aynı zamanda orada dünyaya söyleyecek sözlerini de ifade eder. Eğitimde çok ileri gidip de ekonomide çok geri kalmış veya tam tersi toplum örnekleri bulmak pek mümkün değildir” dedi.

“Çocuklarımızın Gönül Dünyalarını Doyurmayı İhmal Ettik”

Türkiye’nin sorununun, geçmişte eğitimin, insanı geliştiren değil, insanı formatlayan, dikte edileni nesillere aktaran bir mekanizma olarak görülmüş olmasından kaynaklandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu çarpık anlayış, maalesef nesillerimizin heba edilmesine, potansiyelinin, enerjisinin, yeteneklerinin körelmesine yol açmıştır. Bu süreçte ne sınav sisteminin ne ders kitaplarının ne de eğitime dair neredeyse hiçbir şeyin kalıcı olmaması, işin felsefesi konusundaki çarpıklığın neticesidir. Biz çocuklarımızı, zihinlerini bilgiyle doldurarak diploma sahibi yapmanın peşinde koşarken, onların gönül dünyalarını doyurmayı ihmal ettik” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Böyle olduğu için de o diplomalar hep yetersiz kaldı. Çocuklarımızı iyi bir talimle hayata hazırlamak için imkânlarımızı seferber ederken, onların terbiyesini eksik bırakmakla ne büyük hata yaptığımızı attığımız her adımda daha iyi anlıyoruz. Talim ve terbiyeyi, eğitim ve öğretimi birlikte sağlamadan bu işin üstesinden gelemeyiz. Geçmişte, FETÖ gibi terör örgütleri, eğitim sistemimizin işte bu eksiğini kullanarak sinsice ülkemizi ve toplumumuzu ele geçirmeye çalışmışlardır. Aynı şekilde PKK’nın insan gücünün kaynağı da eğitim sistemimizin boşlukları ve hatta yanlışlarıdır.  Bunun için 18 başlık altında sıralanan stratejik hedeflerden oluşan 2023 Eğitim Vizyonu’nun, işe insandan başlıyor olmasını isabetli bulduğumu belirtmek isterim.”


Kaynak: www.tccb.gov.tr



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube