Yayınlanma Tarihi: 05 Ekim 2018 Cuma

Üniversite-Sektör İş Birliği Çalışmalarımız Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Üniversite-sektör iş birliğine büyük önem veren Üniversitemiz, bu doğrultudaki çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bu kapsamda bölgemizde yer alan ve alanında dünyanın sayılı üretici markalarından olan Silverline firmasının yönetim ve çekirdek kadrosu ile Üniversitemizin ilgili öğretim elemanlarının hazır bulunduğu değerlendirme ve tanıtım toplantısı Üniversitemizde gerçekleştirildi.

Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Silverline Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Laçin, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Alış ve İbrahim Atay, Genel Müdür Yardımcıları Selim Aksu ve Fuat Ağar, söz konusu alanda çalışmaları ve iş birliği potansiyeli alan akademisyenlerimiz ile Silverline firmasının ilgili birim yöneticileri katıldı. 

Toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi’nin genç bir üniversite olmasına rağmen sadece yükseköğretim çalışmalarını gerçekleştirmeyi değil en az bunun kadar önemli olan araştırma faaliyetlerini ve Ar-Ge çalışmalarını büyük bir istekle yürüttüklerini vurguladı. 

“Pek çok alanda önemli başarılara imza attığımızı, bu başarılarımızın da bağımsız kurum ve kuruluşlarca tescil edildiğini büyük bir memnuniyetle görmekteyiz” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin aynı zamanda üniversite-sektör iş birliği kapsamında büyük yol kat ettiğini ve önemli işlere imza attığının altını çizerek “Bu çalışmalar içinde en öne çıkanlar Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (HÜBTUAM) kurulması ve bu merkezde akademisyenlerin bilimsel çalışmalarını yapacağı altyapının hazırlanması, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yetkilendirdiği toprak analizinin yapılması, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen Personel Belgelendirme Birimi’nde mesleki yeterlilik belgesinin verilmesi, Sağlık Bakanlığı’nın yetkilendirmesi ile Diş İmplant Analizi’nin, bazı tıbbi cihazların dayanıklılık testlerinin yapılması, Türkiye’ye örnek olarak gösterilen ÇTSO iş birliğinde sanayi odaklı lisansüstü çalışmalarının yapılması, 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli’ne geçilmesi, Uygulamalı Girişimcilik ve bölgede tek olan İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerinin verilmesidir” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Sahip olduğumuz akademik büyük bilgi birikimini her geçen gün güçlenen alt yapımızla beraber ilimize yönlendirdik. Benzer iş birliklerini bölgemizin en önemli firmalarından olan Silverline ile de sürdürmek istiyoruz” diyerek toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

Silverline Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Laçin ise ilk kez bir üniversitede bu kadar kapsamlı ve istekli akademisyenlerin olduğu bir toplantıda bulunduklarını vurgulayarak Silverline firması ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Avrupa’da ilk 5, dünyada ise ilk 10 üretici arasında yer aldıklarını söyleyen Mustafa Laçin, “Bu bölgenin model olması gerektiği inancındayız. Gönül ve vefa projemizi yürütüyoruz ve bu nedenle doğduğumuz topraklardayız. Dünya firması olmak için kendimize bir hedef belirledik ve ekibimizi de bu yönde motive etmeye çalışıyoruz. Bu alanda Hitit Üniversitesi ile birlikte çalışmaya biz hazırız” dedi.

Hitit Üniversitesi ve Silverline arasındaki iş birliğine yönelik istişare toplantıları yapılması için takvim belirlendi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube