Yayınlanma Tarihi: 07 Ekim 2018 Pazar

Kamerunlu İki Öğrencimiz Rektörümüzü Ziyaret Etti

Üniversitemizde eğitim alan iki Kamerunlu öğrencimiz, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) bünyesinde yer alan Çorum Uluslararası Öğrenci Derneği (ÇUDER) yönetim kurulu üyesi Erol Taşkan ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti. 

Ziyarette ÇUDER olarak gerçekleştirmiş oldukları faaliyetler hakkında bilgiler veren Erol Taşkan, geçtiğimiz yıl Üniversitemiz ile ÇUDER iş birliğinde uluslararası öğrencilerimiz ile bir araya gelinen toplantıyı hatırlatarak “Üniversitemizin bu toplantı sonrasında bizden uluslararası öğrenci getirmemiz yönünde bir talebi olmuştu. Biz de gücümüz yettiğince Üniversitemize destek olmaya çalıştık ve bu talep doğrultusunda gerçek manada güvendiğimiz, inandığımız kurum olan Hitit Üniversitesi’ne iki Kamerunlu kardeşimiz geldi” ifadelerini kullandı. Öğrencilerimizin Hitit Üniversitesi’nde kendilerini evlerindeymiş gibi hissettiklerinin de altını çizen Taşkan, bu kıymetli misafirlerimizi vermiş olduğu desteklerden ve sağladığı imkanlardan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Öğrencilerimizin Üniversitemize gelmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da eğitimin uluslararasılaşması kapsamında yurt dışı ilişkilerine çok önem veren Üniversitemizin, gönül coğrafyamızdaki uluslararası öğrencilerimize kapısının her zaman açık olduğunu vurguladı. Öğrencilerimizin pek çoğunun geldiği ülkelerle bir gönül bağımızın, bir tarih bağımızın olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ortak çok yönümüzün ve yapılacak çok çalışmamızın olduğunu ifade ederek “Bu anlamda Hitit Üniversitesi olarak gücümüz yettiği kadar uluslararası öğrencileri aramıza katmaya devam edeceğiz” dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, iş birliğinden dolayı ÇUDER yönetim kurulu üyesi Erol Taşkan’ın şahsında tüm dernek yönetimine teşekkür etti.


 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube