Yayınlanma Tarihi: 22 Kasım 2018 Perşembe

İlahiyat Fakültesi Uygulama Camiimizin İhale Sözleşmesi İmzalandı

Kısa bir süre öncesinde Üniversitemiz Kuzey Kampüsüne yapılacak olan İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii konusunda istişare etmek üzere Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Oğuzhan Kaya, AK Parti Çorum Milletvekili İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Erol Kavuncu ile birlikte Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş ziyaret edilmiş olup; söz konusu görüşme neticesinde Camii yapımı için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlangıç ödeneği olarak 500 bin TL sağlanmıştır. 

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın katkıları ve Milletvekillerimizin destekleriyle Üniversitemiz ile Çorum İl Müftülüğü’nün iş birliğinde Üniversitemiz Kuzey Kampüsüne yapılacak olan İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii’nin ihale sözleşmesi Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen törenle imzalandı. İlerleyen günlerde yer teslimi yapılacak olan Camiimizin temeli atma töreni de yakın bir zaman içerisinde gerçekleştirilecektir.

Düzenlenen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Müftü V. Adem Aygül, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Uygulama Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak, Dernek Üyelerinden Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan, Genel Sekreter Erdal Kanık, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hasan Baylavlı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Elvan Turan ile yüklenici firma yetkilileri katıldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, kapalı alanı 4.139 m² ve toplamda 5.370 kişilik kapasiteye sahip olacak şekilde planlanan İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii için ilk aşamada 500 bin TL’lik bir destek geldiğini açıklayarak Diyanet İşleri Başkanlığı, Üniversitemiz ve Çorum İl Müftülüğü’nün iş birliğinde oluşturulan dernek aracılığıyla Camiimizin temel atma işine başlandığını belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  “Camiimizin yapımı için başlangıçta küçük bir ihalesini yapabildik. Temel kazısına karşılık gelecek miktarın desteklerle artacağına ve İlahiyat Fakültesi Uygulama Camiimizin yapımının tamamlanacağına yürekten inanıyorum. Tüm hayırseverlerimizin destek ve yardımlarını bekliyoruz” diyerek camiinin yapımı için desteklerini esirgemeyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu‘na, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan’a, AK Parti Çorum Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Oğuzhan Kaya’ya, AK Parti Çorum Milletvekili İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Erol Kavuncu’ya ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube