Yayınlanma Tarihi: 29 Kasım 2018 Perşembe

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Laboratuvarlarının Açılışı Gerçekleştirildi

Mühendislik Fakültemizde 2012 yılında kurulan ve 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak faaliyete başlayan Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Laboratuvarlarının açılışı gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Mühendislik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Işık ile fakülte öğretim elemanları ve idari personeli katıldı.

Kurdele kesimi sonrasında laboratuvarları gezerek incelemelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, laboratuvarlarda yer alan cihazlar başta olmak üzere çalışma yapılan alanlar hakkında bilgiler aldı.

Laboratuvarlar hakkında bilgiler veren Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Işık, “Hizmete açılan laboratuvarlar arasında 18’er kişilik Devre Analizi Laboratuvarı, Elektronik Devreler Laboratuvarı ve Mikrodenetleyiciler Laboratuvarı bulunmaktadır. Öğrencilerimiz için oluşturulan deney setleri ve malzemeler ile verimli bir çalışma ortamı hazırlamaya çalıştık” ifadelerini kullanarak desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Öğrenci odaklı yönetim anlayışıyla çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da uygulamalı çalışma ve eğitimin önemine dikkat çekerek “Öğrencilerimize daha iyi ortamlarda eğitim verebilmek adına günümüz çağına uygun, son teknolojiye sahip laboratuvarlar açmaya ve var olanları yenileyip geliştirmeye özen gösteriyoruz. Laboratuvar çalışmalarına en üst düzeyde alt yapı ve teçhizat desteği veriyoruz. Bu anlayışla Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümümüzde son teknoloji ürünler ve cihazlar ile donatılan bu laboratuvarlarımızı da öğrencilerimizin kullanımına açıyoruz” diyerek çalışma ve desteklerin artarak devam edeceğini vurguladı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube