Yayınlanma Tarihi: 08 Kasım 2018 Perşembe

Rektörümüz HİTİTSEM’i Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (HİTİTSEM) ziyarette bulunarak,  merkez faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Ziyarette HİTİTSEM bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler veren HİTİTSEM Müdürü Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, bu kapsamda merkezde özel sektöre, kamu kurumları ve kişisel gelişime yönelik eğitimler ile yabancı dil, bilgisayar, akademik ve idari personelimiz için hizmet içi eğitimleri ve proofreading hizmeti verildiğini belirtti. Doç. Dr. Başçı, merkezin yabancı dil konusunda Çorum’da ilklerin yaşanmasına yaptığı katkılara da dikkat çekti. 

Özellikle İngilizce eğitimi konusunda halen 3 ABD uyruklu öğretim elemanı ile İngilizce konuşma grupları eğitimine merkezin açıldığı günden bu yana sürekli olarak devam edildiğini ifade eden Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, akademik personelimize sunulan proofreading hizmeti ile de yabancı uyruklu öğretim elemanlarımız ile İngilizce yazılmış olan makale, tebliğ, özet, kitap vb. çalışmaların gramer ve yazım hatalarına göre kontrol edildiğinin altını çizerek yabancı dilde yazılan bilimsel çalışmaların artmasına katkı sağlandığını vurguladı. Doç. Dr. Başcı, bu hizmetten dolayı akademik personelimizden hiçbir şekilde ücret talep edilmediğini de sözlerine ekledi. 

Donanımlı bilgisayar laboratuvarında çok sayıda bilgisayar tabanlı eğitimlerin verildiğini ve gelecek dönemde de bu eğitimlerin devam edeceği söyleyen Doç. Dr. Başcı, HİTİTSEM’de faaliyete başlanılan günden itibaren şu ana kadar toplamda 100’e yakın eğitim/etkinlik/faaliyet düzenlediklerini ve eğitimler sonucunda toplam 2000’lere ulaşan katılımcının belgelendirildiğini ifade ederek düzenlenen belgelere verilen seri numaralarının HİTİTSEM web sayfasından doğrulanabildiğini ve Katılım Belgesi ya da Sertifika şeklinde 2 türde belge düzenlendiğini kaydetti.

İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerinde bölgede eğitim veren tek kurum olduklarını ve bu dönem 18. Dönem için sınıf açılarak eğitimlere devam edileceğini açıklayan Doç. Dr. Başcı, 3 dönem düzenlenen HİTÜ Çocuk Üniversitesi ve yakın zamanda tamamlanan HİTÜ Anne Üniversitesinin organizasyonunda da görev aldıklarını belirterek ziyaretlerinden ve vermiş oldukları tüm desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkürlerini sundu.

Yaşam boyu öğrenme kavramına yürekten inandıklarını ve bunu pratik hayata geçirme noktasında da pek çok aracımızı faaliyete geçirdiklerinin ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da, “Bunların başında ve en önemlilerinden biri Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizdir. Düzenlenen eğitimler ve faaliyetler ile Merkezimiz pek çok dış paydaşımıza da ulaşmamıza vesile olmuştur. Her eğitimden sonra yapılan anketler sonucu sürekli iyileştirme içerisinde hareket ederek standart birçok eğitim programını devam ettirirken, gelen geri dönüşler kapsamında ve dünyadaki gelişmeleri takip ederek ileriye dönük pek çok yeni eğitim faaliyetlerini planlamaktayız” diyerek başarılı çalışmalardan dolayı başta HİTİTSEM Müdürü Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı olmak üzere tüm merkez personeline, eğitim programlarını düzenleyen öğretim elemanlarımıza ve eğiticilerine teşekkür etti. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube