Yayınlanma Tarihi: 15 Şubat 2018 Perşembe

Rektörümüz AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Karadağ’ı Tebrik Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti Çorum İl Başkanlığına ziyarette bulundu. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, geçtiğimiz günlerde AK Parti Kongresi’nde tekrar İl Başkanlığı görevine gelen Av. Mehmet Karadağ’ı kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitelerin gelişiminin önemi üzerinde durarak bu gelişime paralel olarak, Türkiye’nin de gelişerek büyüdüğüne dikkat çekti. Ülkelerin gelişmişliklerinin eğitim kaliteleri ve eğitimde kat ettikleri yolla doğru orantılı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Reha Metin Alkan, gelişmiş ülkelere bakıldığında, üniversitelerin de gelişmiş olduğunu, dolayısıyla üniversitelerin çok hayati bir role sahip olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde iken ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 vizyonunun güçlü bir Türkiye anlamına geldiğini hatırlatan Prof. Dr. Alkan, “3,5 milyon Suriyeliye uzattığımız el, Afrin’de yaptığımız operasyon ve geldiğimiz nokta ekonomik olarak da güçlü olduğumuzun bir göstergesi bir sonucu. Bu amaçla, her anlamda güçlü olmamız gerekiyor. Ekonomik alanda güçlü olduğunuzda, her alanda da güçlü oluyorsunuz. Bu anlamda üniversitelere çok büyük iş düşüyor” diye konuştu. 

Artık her ilde bir üniversite olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı dönemindeki bir projesiydi. 2002 yılından önce üniversite sayısı iki katına çıktı. Her ilde artık üniversite eğitimine ulaşmak kolaylaştı. Bugüne kadar çok büyük yol kat ettik, güzel işler yaptık. Daha önce ilin dinamikleri bir araya gelmiş olsaydı ne üniversitemizin kampüs sorunu olurdu ne de bugün yaşadığımız bazı sorunlarla uğraşılırdı. Öğrenci sayımız 30-40 binleri bulabilirdi. Tıp Fakültemizde ciddi ameliyat ve operasyonlarımızı yapmaya devam ediyoruz. Sevklerin önüne geçildi. 5 yıl gibi kısa bir zamanda Tıp Fakültesi kurduk. Sırada Diş Hekimliği Fakültesi ve Hukuk Fakültesi var. Bunlar kolay işler değil. El birliğiyle ve omuz omuz omuza verirsek yapamayacağımız hiçbir şey yok. Üniversite ileriye gittiğinde şehir de ileri gidiyor. Şehir ileriye gittiğinde, bölge de ileri gidiyor. Bölge ileri gittiğinde de Türkiye ileri gidiyor. Üniversiteler bu bağlamda, bunun için kuruldu. Devletimizin milletimizin yanındayız. Hitit Üniversitesi milli ve yerli üniversite olarak tavrını sürdürecektir” açıklamalarından bulundu.

Rektörümüzün nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Üniversitemizin “Her İle Bir Üniversite” projesi kapsamında, Türkiye’de kurulan ilk 15 üniversite arasında içinde yer aldığını hatırlatarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde üniversitelerin tüm illerde yaygınlaşması adına ciddi çalışmalar yapıldığını vurguladı.

Çorum’un üniversiteye kavuşmasıyla birlikte öncelikli olarak kurumsallaşmayı hedeflediklerini dile getiren Av. Karadağ, “Rektörümüz göreve başlamasıyla birlikte, dünya standartlarında Çorum’un bir üniversiteye kavuşturulması anlamında çok ciddi gayretleri oldu. Özellikle Tıp Fakültesinin iyi bir ivme yakalaması büyük bir avantaj. Üniversitemizle güzel projelere imza atıyoruz. En son Türkiye’de ilk kez kadın girişimcilerle ilgili bir projeyi hayata geçirdik. Gençlerle ilgili bir proje üzerinde çalışıyoruz. Rektörümüz Çorum’a büyük katkılar sağladın. Dünyada üniversiteleri arasında uluslararası kuruluşlarca belirlenen kriterlerle belirlenen sıralamalarda ilk yüzde 10’a girdik. 25 bin üniversite içerisinde 2 bin 500 üniversite arasında yer almak büyük bir başarı” diye konuştu.

Veterinerlik Fakültesi hakkında da açıklama da bulunan Av. Karadağ, “Veterinerlik Fakültemiz zaten var. Fakültenin altyapısının oluşturulmasında Rektörümüzün ciddi çalışmaları var. Akademisyen kadrosunu güçlendiriyor. Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi geçen yıl Alaca ilçemizde kuruldu. Ayrıca Veterinerlik Fakültesini de destekleme noktasında katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.  

Son olarak Av. Mehmet Karadağ Çorum’un dünya standartlarında bir üniversiteye kavuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın büyük gayret ve katkılarının olduğunu ifade ederek başarılarının devamını diledi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube