Yayınlanma Tarihi: 20 Şubat 2018 Salı

Rektörümüz Çorum Milletvekili Ceylan ve AK Parti İl Başkanı ile Genel Değerlendirme Toplantısı Yaptı

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan ve AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan genel bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Yapılan ziyarette, Üniversitemiz bünyesinde yer alan ve bu sene öğrenci alımına başlanan Tıp Fakültemizde gerçekleştirilen çalışmalar, Veterinerlik Fakültesinin aktif hale getirilmesi, Üniversitemizin gerçekleştireceği muhtelif çalışma ve projelere yönelik istişarede bulunuldu. 

Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ziyarette yaptığı konuşmasında, yapılan çalışmalar ve buna bağlı olarak meydana gelen gelişmeler sayesinde Çorum’un sağlıkta eşik atlayacağını düşündüğünü ifade ederek “Amacımız, Çorum’u sağlıkta cazibe merkezi yapmak ve bunu da adım adım gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu. 

Çorum Milletvekili Ceylan, aynı zamanda önem verdikleri bir diğer konunun da Çorum’da sevk oranını en aşağıya çekmeyi hedeflediklerini belirtti ve ekledi: “Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Üniversitemiz arasındaki afiliasyon, Türkiye’de sorun çıkmayan nadir örneklerden biridir.”

Milletvekili Ceylan, Tıp Fakültesi ile ilgili açıklamasında şunlara yer verdi: “Tıp Fakültesinde öğrencilerimizin öğrenimlerine başlaması çok büyük bir gurur ve mutluluk.  Şimdiye kadar hep beraber güzel işler yaptık ve çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz. Bu yolda büyük aşamalar kaydettik. Çorum’un her türlü tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan bu çalışmalarda Üniversitemizin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüreceğine inanıyorum.”

Ceylan son olarak konuşmasında, “Rektörümüzle ve iyi bir teşkilatçı olan AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ ile çalışmak benim için büyük bir onur ve çok büyük bir şanstı. İyi ki Rektörümüz bizlerle birlikte çalışmayı kabul etmiş. Hocamıza yürekten teşekkür ediyor bundan sonrasında da çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum. Üniversitemiz ve Çorum için bir şans olan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a ve AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’a çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ da konuşmasında uyumlu bir şekilde, beraber çalışmayla elde edilen başarılara dikkat çekerek “İlimizde sağlık alanında gelişmelere önem veriyoruz ve bu yönde eksikliklerimizi tamamlamak için bu alanda yoğunlaştık. Çünkü insan sağlığı çok önemli.” diyerek sağlık alanında artı değer oluşturan önemli unsurların başında da Üniversitemiz olduğu vurgusunda bulunarak şu açıklamalarda bulundu: “Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan Üniversitemize atandıktan sonra Üniversitemiz büyük bir aşama kaydetti.  Üniversitemiz Tıp Fakültesinde ve diğer birçok alandaki sıkıntıyı aştı.  Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Üniversite arasındaki afiliasyon Türkiye’de uygulanan en iyi örneklerdendir. Bizler çok şanslıyız ki Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Üniversite arasındaki afiliasyon başta Rektörümüz ve Tıp Fakültesi akademisyenlerimizin yoğun gayretleri ile sağlanmıştır. Tıp Fakültesi öğretim elemanlarımız hem poliklinikte çoğu daha önce yapılamayan operasyonları yaparak hasta bakıyorlar hem de Tıp Fakültemizde derslere giriyorlar.  Bu güzel uyumu yakalamış olmak çok güzel.”

İl Başkanı Karadağ,  “Çorum, sağlık merkezi olma yolunda çok fazla yol kat etmiş durumda ve bu alanda daha da ilerleyecek. Bundan sonraki hedefimiz ise sağlık alanında Üniversitemiz bünyesinde yer alan ve açılacak tüm birimleri kapsayacak şekilde Sağlık Bilimleri Üniversitesini kurmak. Bu da olmayacak bir hedef değil. Bu uyumla Çorum’a çok daha güzel işler yapacağımızı ümit ediyor başarılı çalışmalarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a ve desteklerini esirgemeyen Çorum Milletvekilimiz Ahmet Sami Ceylan’a, Çorum Milletvekillerimize ve emek veren herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’ın düşüncelerinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin kısa bir süre öncesinde altyapı eksikliklerinden söz edilirken bugün gelinen aşamada, çok daha farklı konuların ele alındığını, ilimize, bölgemize ve hatta ülkemize yarar sağlayacak somut ve başarılı projelerin konuşuluyor olmasının çok önemli ve sevindirici olduğunu belirtti. 

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Her İle Bir Üniversite” anlayışıyla kurulan üniversitelerin ana fonksiyonları ve misyonlarından birinin de bulundukları şehre katma değer sağlamalarıydı.” diye konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bu kapsamda Çorum’da ve Üniversitemizde başarılı projelerin gerçekleştiriliyor olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Ayrıca Prof. Dr. Alkan,  yıllardan beri Üniversitemizin genel anlamda fiziki altyapı sorununun oldukça kısa bir sürede çözümlendiğini belirterek “Ortak çalışmalarla ve konunun ilgilisi tüm herkesin birlikte hareket etmesi bizim çok operasyonel ve hızlı bir şekilde eksiğimizi giderebileceğimizin önemli göstergelerinden biri.  Çorum’a geldiğimiz günden bugüne kadar, konunun uzmanları, ilgilileri ve karar vericileri olan başta Valimiz ve Milletvekillerimizle yaptığımız ortak iş birlikleriyle Üniversitemizin dünyadaki ilk 2500 üniversite arasına girmesini sağladık. Bundan sonra da bu tür başarılı gelişmelerin devam edeceğine yürekten inanıyorum.” 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Göreve geldiğimden bu güne kadar desteklerini esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan Milletvekilimiz Ahmet Sami Ceylan’a ve AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’a, Valimize, tüm Çorum Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yakaladığımız bu büyük başarıyı hep birlikte yakaladığımız sinerjiyle elde ettik ve bundan sonra da el ele ve omuz omuza vererek büyük işler gerçekleştireceğimize olan inancım tamdır.” diyerek konuşmasını tamamladı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube