Yayınlanma Tarihi: 21 Şubat 2018 Çarşamba

Üniversitemiz Havacılık Sektörüyle İlgili Çalışmalarına Önem Veriyor

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır’ı ziyaret etti.

Üniversitemiz Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programı ile ilgili şu ana kadar yapılan çalışmaların değerlendirildiği ziyarette, yapılabilecek ortak iş birlikleri ve çalışmalar ele alındı.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan yapılan çalışmalara ilişkin şu paylaşımlarda bulundu: “Üniversitemiz, her yıl düzenli olarak Amasya Merzifon Havalimanı ve Samsun Çarşamba Havalimanı’na da teknik geziler düzenlemektedir. Böylece öğrencilerimizin teoride elde ettiği bilgileri, uygulama alanında da görmeleri sağlandı.” 

Havacılık sektörüyle çeşitli programlara ev sahipliği yapan Üniversitemiz, Amasya Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır’ın katıldığı programlarda, hem havacılık tarihini hem de bir kamu iktisadi teşebbüsü olan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün tarihini ve faaliyetlerini dinleme şansı bulduklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, aynı zamanda ülkemizde sivil havacılık sektörünün düzenlenmesi ve denetlenmesi görevini üstlenen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesinde konunun uzmanları tarafından “Havaalanları Yer Hizmetlerine Giriş” ve “Temsil, Gözetim, Yönetim ve Havacılık Güvenliği, Uçuş Değerlendirme ve İzin İşlemleri ile İkili Hava Ulaştırma Anlaşmaları” konularında eğitim ve sertifikalar verildiğini de belirtti. 

Çeşitli kurum ve kuruluşlarda ilk yıl haftada iki gün dönüşümlü olarak eğitim alan öğrencilerimizin Türk Hava Kurumu Çorum Şubesi eğitmenlerinden model uçak sertifikası aldıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, ayrıca Üniversitemizde öğrencilerin kariyer planlarını en iyi şekilde yapabilmeleri ve sektöre yönelik bakışlarını geliştirebilmeleri için çeşitli kurum ve kuruluşların uzmanlarının bilgilerini paylaştığı birçok söyleşi düzenlendiğini de sözlerine ekledi.  

Bu programımızın mezun vermeye devam ettiğini ve mezunların ülkemizin önemli sivil havacılık sektöründeki çeşitli şirketlerinde çalışmaya başladıklarını ve önümüzdeki dönemlerde bu programın daha da büyüyeceğini ifade eden Prof. Dr. Alkan, bu bölüm mezunlarımızın aranan elemanlar haline dönüşeceğini dile getirerek Yer Hizmetleri, Yolcu Hizmetleri, Ramp Hizmetleri, Kargo&Posta Hizmetleri, Yük Kontrol, Haberleşme ve Uçuş Operasyon Hizmetleri, Temsil&Gözetim Hizmetleri, Genel Havacılık Terminal Hizmetleri, Müşteri Portföyü Terminal Hizmetleri, lojistik şirketleri, ilgili kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinde faaliyet gösteren şirketlerde istihdam edilebileceklerini söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programının açılmasıyla birlikte desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır’a verdiği her türlü destekten dolayı teşekkür ederek ortak iş birliklerine devam edeceklerini söyledi.

Ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır ise yeni açılan programlardan birisi olmasına karşın yapılan değerli çalışmalarla program öğrencilerinin en iyi şekilde alanlarında donanımlı ve kaliteli mezunlar olacaklarına yürekten inandığını ifade ederek Üniversitemizle uzun süredir çeşitli projeler yaptıklarını ve öğrencilere staj imkanı sunmak gibi birçok çalışmada birlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrasında da Üniversitemizle ortak çalışma ve projelerde yer almaya devam edeceklerini ifade eden Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır, Rektörümüzün her bölüme olduğu gibi bu bölüme verdiği özenin öğrencilerin istihdam edilmesinde büyük bir şans olduğunu belirterek Rektörümüze yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube