Yayınlanma Tarihi: 23 Şubat 2018 Cuma

“Çorum İçin Bir Projem Var” Projesinin 4. Dönem İmza Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ile Çorum Belediyesi işbirliğinde yürütülen “Çorum İçin Bir Projem Var” programı kapsamında kabul edilen 9 yeni proje için imza töreni düzenlendi.

Turgut Özal İş Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen protokol törenine Belediye Başkanı Zeki Gül, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ve proje sahibi öğretim elemanlarımız katıldı.

İmza töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Çorum Belediyesi ile Üniversitemiz arasında “Çorum İçin Bir Projem Var” başlığı altında bir protokol imzalayarak bir çalışma başlattık. Artık her ilde bir üniversite var ve bu üniversitelerin amaçlarından bir tanesi, hiç şüphesiz eğitim faaliyetlerini standart olarak yapması gerektiği kadar bizlerden istenen üniversitelerimizdeki beyin gücü, Ar-Ge’nin her üretime dönüştürülmesi ve bununla toplumun her anlamda toplumun ilerlemesine ve faydasına dönüştürülmesi ana amaçlarımızdan bir tanesi. Teknokentler, üniversite-sanayi-sektör işbirliğinin ana unsurlarından bir tanesidir. Biz bu anlamda Üniversitemizin çalıştığı konulardan sadece teknik anlamda değil kültürel ve sosyal anlamda da belediyeye ve ilimize hizmet olarak dönebilecek olan çalışmalarımızı Belediyemizin işbirliği ile yapmayı önemsiyouz”.diyerek Çorum Belediyesi’nin klasik işlerin çok ötesine geçerek sosyal, kültürel ve sportif alanlar dahl olmak üzere ciddi gelişmeler sağladığını ifade etti.

Üniversitemizde 800 civarında öğretim elemanı olduğunu belirterek öğretim elemanlarımızın Çorum için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  “Üniversitemizde 800 öğretim elemanımız var. Bu rakam tüm kamu kurumları için büyük bir fırsat. Çorum’da 800 tane danışmanımız var. Hitit Üniversitemizin artık potansiyelinin artık kullanılması gerekiyor” diye konuştu. Konuşmasının devamında “Kırmızı plakaların arkasında, konuşulmayan, ulaşılmayan üniversite hoca tipolojisinin artık halkın içinde olan ve halkın sorunları ile dertlenen ve bu derdi çözmek için uğraşan insanlar olmamız gerektiğini düşünüyorum. 7 yıldır biz bu anlayışla Hitit Üniversitesi’ni bu hale getirdik. İnşallah kalan 1 yılımız da aynı şekilde devam edecek ve bu anlayışın kurumsal olarak devam edeceğine inanıyorum” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, başta Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül olmak üzere Çorum Belediyesine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

2014 yılında hayata geçirilen proje ile Çorum'un problemlerinin çözümü, sosyal kültürel hayatın geliştirilmesi, vatandaşların hayat standartlarının iyileştirilmesi ve benzeri amaçlarla Üniversitemiz ve Çorum Belediyesi arasında protokol imzaladıklarını belirten Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül de “5393 sayılı bir belediye kanunumuz var. Bu kanun belediyelerin görev ve sorumluluk alanlarını tanımlayan bir kanun.  Bu yasada belediyenin sorumluluk alanına giren konularda araştırma projeleri üretmek ve bu üretilen projeleri uygulamak gibi sorumluluklarımız var. Biz de Çorum Belediyesi olarak, yasaların izin verdiği konu ve alanlarda üniversitemiz ile 4 yıl önce imzaladığımız protokolle, birçok ortak çalışmaya imza attık” dedi.

Yapılan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen projelere ilişkin bilgiler de veren Gül, bugüne kadar kabul edilen projelere 85 bin 267 TL’lik destek sağladıklarını kaydederek “Bu yıl için ise üniversitemizin fakülte ve bölümlerinden 14 başvuru yapıldı.  İlgili ekiplerimiz, uzmanlarımız talep edilen projelerle ilgili değerlendirmelerini yaptılar ve 9 projenin desteklenmesinin uygun olduğu kanaatine vardılar. Destekleyeceğimiz projeler daha çok kültür, edebiyat ve sosyal hizmetlerle ve al yapı, çevre sağlığıyla ilgili projeler. Biz desteklemeyi uygun bulduğumuz 9 proje için 121 bin 380 TL’lik bir mali destek sağlayacağız. Toplamda 206 bin 647 TL “Çorum İçin Bir Projem Var” çalışmasına harcamış olacağız” şeklinde konuştu.

“Çorum İçin Bir Projem Var” projesinin Çorum adına güzel bir iş birliği olduğunu dile getiren Gül; “Çorum İçin Projem Var konulu uygulamamızın ilerleyen dönemlerde daha geniş katılımla devam edeceğine inanıyorum. Bu konuda başvuruların giderek artacağına inanıyorum. Bu projemiz neticesinde ortaya çıkan fikirlerin, şehrimizin kültür, hayatına, sosyal hayatına katkı sağlayan önemli projelerle devam edeceğine inanıyorum. Belediye olarak, şehrimizin tüm kurumları, kuruluşları, dernekleri, vakıfları ile uyumlu bir çalışma ortamımız var, Bu şehir için projesi olan, şehrin kültür hayatına, sosyal hayatına katkı sağlamak isteyen kim varsa, Belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde destek olmaya gayret edeceğiz. İnsanın gücünün belli sınırları olduğu gibi kurumların da gücü sınırlı. Kurumlarımıza  devletin bütün işlerini tek başına yürütemezler.  Bu yüzden kurumlar arasında iletişim olduğu gibi işbirliği de son derece önemli.  Çorum Belediyesi olarak kurumlar arasındaki iletişime bundan daha önemlisi kurumlar arası işbirliğini çok önemsiyoruz.  Yalnızca bulunduğumuz şehir için değil bu işbirliği devletimizin gelişmesi için gerekli olan bir zorunluluk. İnşallah bu çalışmalar bu işbirliğinin güzel örnekleri olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Protokol töreni, karşılıklı olarak imzaların atılmasıyla sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube