Yayınlanma Tarihi: 01 Mart 2018 Perşembe

Rektörümüzden İlahiyat Fakültesine Teşekkür Ziyareti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık ile birlikte, ilk olarak 2015 yılında uygulamaya konan, akademik teşvik puanları baz alınarak bu yıl üçüncüsü hazırlanan Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS) 2018 Raporu’na göre ülkemizdeki İlahiyat Fakülteleri arasında en fazla teşvik puanı toplayarak birinci olan İlahiyat Fakültemizi ziyaret ederek öğretim elemanlarıyla bir araya geldi.

Elde edilen başarıdan dolayı buna katkı sağlayan öğretim elemanlarımıza teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, İlahiyat Fakültemizdeki başarı ivmesinin artarak devam edeceğine olan inancını vurgulayarak “Bu çalışmalar olgunlaştığımızın ve büyüdüğümüzün göstergeleri. Bir gelenek oturttuğumuza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

70 öğretim elemanı ve 1300’ü aşkın öğrencisiyle Üniversitemizin en köklü fakültelerinden biri olan İlahiyat Fakültesi’nin sahip olduğu akademik birikim dolayısıyla Türkiye’de önde gelen fakülteler arasında yer aldığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, fakülte öğretim elemanlarımızın eğitim-öğretim faaliyetlerindeki yoğun çalışmaları yanı sıra akademik faaliyetlerdeki gayretlerinin de, bu şekilde hazırlanan raporla tescillenmiş olduğunu belirterek “Huzurlu ve refah bir ortam sağlandığından dolayı gerek öğrenci sayısı gerekse de bilimsel çalışmalarımızdaki başarımız artıyor” dedi.

Önceki yıllarda eğitim-öğretim faaliyetleri için farklı kurumlardan destek alan İlahiyat Fakültesi’nin şu an zor temin edilen alanlarda dahi kendi bünyesinde öğretim elemanı bulundurur bir hale dönüştüğünü ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin farklı üniversitelere de öğretim elemanı göndererek bir kültür oluşturma içerisinde olduğunu belirtti. Üniversitemizin ilk akademik dergisi olan İlahiyat Fakültesi Dergisi’nin kesintisiz ve düzenli olarak basıldığını ve 32. sayısının yayımlandığını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemiz Kuzey Kampüsü ve İlahiyat Fakültesi binası hakkında da bilgiler verdi.

Yapılan görüşmede İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları da Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın ziyaretlerinden ve yapılan çalışmalardan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. Yoğun katılımın olduğu toplantı, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube