Yayınlanma Tarihi: 19 Mart 2018 Pazartesi

Rektörümüz Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizin 12. Kuruluş Yıldönümünü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “insanların en hayırlısının insanlara faydalı olandır” düsturundan hareketle 2011 yılı Mayıs ayında göreve başladığını söyleyerek hiçbir mazereti bahane etmeden başarıya odaklandıklarını ifade etti. Çorum’un sorunlarına kayıtsız kalmadan bir yol haritası çizdiklerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversite kurulmaz, üniversite olunur anlayışıyla çıkılan yolda, güzel çalışmalara imza atmak adına ellerinden gelen her türlü çabayı gösterdiklerinin altını çizerek yakalanan başarıda ayrıca en büyük katkının ‘Her İlde Bir Üniversite’ sloganıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi sayesinde olduğunu söyledi.

7 yılda amaçlarının sadece nitelikli binalar yapmak olmadığına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, eksilerden devraldıkları üniversiteyi daha yukarılara çıkarmayı başardıklarını söyledi. Enerjisini kendi üreten Hitit Üniversitesi’nin, Türkiye’de ilk trijenerasyon sistemini kullanan üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, istihdama yönelik bölümleri, modern binaları, son teknoloji sınıfları, alanında uzman öğretim görevlileri ile Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversiteleri arasına girmeyi başardıklarını ve Hitit Üniversitesi ile aynı anda kurulan üniversitelere fark attıklarını söyledi. Hitit Üniversitesi’nin 11 yıllık genç bir üniversite olmasına rağmen çok ciddi bir bilgi birikimine sahip olan bir eğitim kurumu haline geldiğini aktaran Rektör Prof. Dr. Alkan, “Kalite ve istihdam odaklı bir üniversite anlayışı ile Türkiye’nin her yerinden öğrencinin ilgisini çekmeyi başardık. 2006 yılında 8 bin öğrenci ile başladık ve 11 yılda 11 bin öğrenci artışı ile 19 bine ulaştık” dedi.

2011 yılında başlayan yoğun çalışmalar sonucunda kampüs konusunda çok büyük mesafeler kat edildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, çağın gerektirdiği eğitim öğretim yaklaşımları göz önünde tutularak, daha kaliteli ve konforlu koşullarda eğitim faaliyetlerine devam edebilmek adına merkez ve ilçelerde başlatılan inşaat çalışmalarında, inşaatların birçoğunun tamamlandığını ve çalışmalarımıza hızla devam edildiğini söyledi.

Artık üniversitelerin sadece eğitim-öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirildiği kurumlar olmadığını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, üniversitelerin yapmış olduğu çalışmalar ve projelerle bulunduğu şehrin, hatta bölgenin her anlamda gelişmesine katkı sağlayarak, bir lokomotif görevi üstlenmesi gerektiğine yürekten inandıklarını söyledi. Hitit Üniversitesi olarak hızlı değişim ve dönüşümlerin yaşandığı günümüz dünyasında, inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya verilmesi gereken önemin bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Alkan, “Bu bağlamda Hitit Üniversitesi olarak bilgiyi uygulamaya dönüştürmek, ülkemizin 2023, 2051 ve 2071 hedeflerinde belirtilen çerçevede dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alabilmek adına üzerimize düşeni yapmak için yoğun gayretlerle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu anlayışla üniversitemiz, akademik ve idari personelimizin olağanüstü gayretleriyle sürekli büyüyerek ve her alanda olduğu gibi yükseköğretimde de kendini gösteren kıyasıya rekabet ortamının getirdiği pek çok zorluğu başarıyla aşarak “Üniversite kurmak değil, üniversite olmak” anlayışıyla çalışmalarına azimle devam etmektedir” dedi.

Üniversitemizin yapmış olduğu çalışmalar, elde edilen sonuçlar ve imza atılan ulusal ve uluslararası ölçekli pek çok proje hakkında detaylı bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Hitit Üniversitesi, nicel olarak muazzam bir hızla ve sürekli büyümesine devam ederken, aynı zamanda kalite konusunu dikkate alarak nitel bir biçimde de gelişimini sürdürmeye gayret etmektedir. Üniversitemizin her geçen gün daha da artan başarısı hiç şüphesiz ki bireysel değil; “birlikte” üretmenin sonucudur. Elde edilen başarı, Üniversitemizle beraber ilimizin ve ülkemizin de gurur ve başarı hanesine yazılmaktadır” dedi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Üniversitemizin bugün ulaştığı seviyeye gelmesi, hiç şüphesiz siz değerli akademisyenlerimiz ve idari personelimizle oluşturduğumuz sinerji ve ortak çalışmaların ürünüdür. Bu başarının tesadüfen, kendiliğinden oluşmadığına inanıyor ve ortaya çıkan bu başarı tablosunda emeği bulunan, katkı veren başta akademik personelimize, idari personelimize, öğrencilerimize, mezunlarımıza ve Üniversitemizi sahiplenerek bizlere maddi/manevi destek veren tüm gönüldaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen ve şu an aramızda olmayan personelimizi şükran ve minnetle anıyor, vefat edenlere de Allah'tan rahmet diliyorum. Bu vesile ile Üniversitelerimize verdikleri her türlü desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Hükümetimizin ilgili birimlerine, Yükseköğretim Kurulu Başkanımız ve Üyelerine, kuruluşunda emeği geçen ve tüm eğitim-öğretim hayatımız boyunca desteklerini esirgemeyen Valilerimize, Milletvekillerimize ve Belediye Başkanlarımıza, tüm Kamu Kurum ve Kuruluşu Temsilcilerine, Sanayicilerimize, Sanayi ve Ticaret Odamız ile diğer Oda ve Meslek Kuruluşu Temsilcilerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Kıymetli Basınımıza, Değerli Hemşehrilerime ve tüm Çorum Dostlarına teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube