Yayınlanma Tarihi: 15 Nisan 2018 Pazar

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Başaranhıncal Rektörümüzü Ziyaret Etti

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve ÇTSO’ya yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Üniversitemiz ile ÇTSO ortaklığında yapılan ortak çalışmalar ve gerçekleştirilmesi planlanan projelere ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Üniversitemiz ile ÇTSO’nun işbirliği içerisinde güzel çalışmalara imza attığını vurguladı. 

En başından bu yana iki kurum arasında önemli bir köprünün kurulduğunu ifade eden Başaranhıncal, üniversite ile birlikte hayata geçirdikleri projelerle iş dünyası ve üniversite arasında bir sinerji oluşturduklarını belirterek oluşturulması zor bir süreç olan üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde yapılan çalışmaların Çorum için büyük bir gelişim ve dönüşüm fırsatı olduğunun altını çizdi. Bu bağlamda son olarak Mesleki Yeterlilik Belgelendirme konusunda önemli bir projeye yine birlikte imza attıklarını ifade eden Başaranhıncal, bu ve benzeri ortak çalışmaların ilerleyen günlerde de artarak devam edeceğini vurguladı. 

İlimize katma değer sağlama noktasında Hitit Üniversitesi’nin büyük bir gayret içerisinde olduğuna da dikkat çeken Başaranhıncal, “İlimize ve iş dünyasına sağladığı sonsuz katkılardan dolayı Rektörümüze teşekkür ediyorum” dedi. 

Üniversitemizin en önemli paydaşlarından olan ÇTSO’nun Üniversitemize her zaman destek verdiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da üniversite-sanayi iş birliğiyle birçok proje ve çalışmanın hayata geçirilmesinde ÇTSO’nun büyük rol oynadığını belirterek Çorum’daki üniversite-sanayi işbirliğinin tüm Türkiye’ye örnek gösterildiğini vurguladı.

Üniversitemizin en başından bu yana başta bulunduğu il olmak üzere bölgesine ve ülkesine katma değer sağlama amacıyla çalışmalarını yürüttüğünün altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemiz ile ÇTSO işbirliğinde bu zaman kadar pek çok alanda ortak çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek önümüzdeki günlerde her iki kurum arasında sanayi odaklı ortak lisansüstü protokolü imzalanacağını vurguladı. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, söz konusu protokol ile Üniversitemiz lisansüstü öğrencilerine kamu ve sanayimim ihtiyaçları doğrultusunda lisansüstü tez yaptırılması için Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında ölçülebilir ve sürdürülebilir kurumsal işbirliğinin geliştirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

İlimizde üniversite-sanayi iş birliği konusunda ÇTSO’nun vermiş olduğu değerli katkıların büyük önem arz ettiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu zorlu süreçte hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’a teşekkür ederek yeni yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube