Yayınlanma Tarihi: 16 Nisan 2018 Pazartesi

HİTÜ Çocuk Üniversitesine TÜBİTAK’tan Proje Desteği

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan HİTÜ Çocuk Üniversitesi, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programları kapsamında desteklenen projeler arasında yer aldı. 2017-2018 Çağrı Döneminde 411 adet başvuru arasından seçilen Çocuk Üniversitesi Projesi, Üniversitemiz bünyesinde ilk olarak 2016 yılında yapılmıştır. Üniversitemiz öğretim elemanlarının özenli çalışmaları ile başarılı bir şekilde uygulanan program, gelen talepler ve yoğun ilgi nedeniyle 2017 yılında 60 çocuğumuzun katılımlarıyla yinelenmiştir. 

HİTÜ Çocuk Üniversitesi Projesinin bu yıl TÜBİTAK tarafından desteklenmesiyle 11-13 yaş grubundaki 100 öğrenciye daha düşük bir ücretle eğitim imkanı sağlanacaktır. Her bir grup için iki hafta olarak planlanan Çocuk Üniversitesine kayıtlar web sayfası üzerinden yapılacak, engelli çocuklar ile kız çocuklara öncelik tanınacak ve öğrencilerin %10’u dar gelirli ailelerden seçilecektir.

Projenin temel amacı; ülkemizin geleceği ve mimarları olacak çocuklarımızın araştırma yapma kültürünü geliştirmek, bilimsel faaliyetler içinde bulunmasını sağlayarak, merak duygularını ortaya çıkartmak, eleştirel ve yapıcı düşünce sistemlerinin gelişimine katkıda bulunmaktır. Bu temel amaca ulaşmak için projenin özel amaçları ise şunlardır:

  • Çocuklarımızı üniversite ortamı ile tanıştırmak,
  • Çocuklarımızın,  kendi becerilerini tanıyarak, meslek seçimi yapmalarında önemli bir basamak oluşturmak,
  • Gerçekleştirilen etkinliklerle bilim, sanat ve sporun yaşamın vazgeçilmez yapı taşları olduğunu ve ulaşılabilirliğini göstermek,
  • Bilimsel faaliyetler eşliğinde çocuklarımızın soru sorma, sorun çözme, sorgulama, yargılama, sorumluluk alma yetilerini geliştirmek,
  • Çocuklarımızın hem fiziksel hem de ruhsal olarak gelişimine katkıda bulunmaktır.

Haziran-Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan Çocuk Üniversitesi kapsamındaki multidisipliner etkinlikler, üniversitemiz yerleşkesindeki laboratuvar, atölye ve dersliklerde gerçekleştirilecek; teorik ve uygulamalı tüm eğitimlere öğrencilerin birebir katılımı sağlanacaktır. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube