Yayınlanma Tarihi: 30 Nisan 2018 Pazartesi

Rektörümüz Uluslararası Anca 3. Bölge Dünya Otizm Festival Heyeti İle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Alanya’da 32 ülkenin katılımıyla düzenlenen “Uluslararası Anca 3. Bölge Dünya Otizm Festivali”ne Üniversitemiz adına katılan heyet ile bir araya geldi.

Üniversitemizin katkılarıyla gerçekleştirilen “Eğitsel Oyunla Hareket Eğitiminin Otizmli Çocukların Ruhsal ve Fiziksel Gelişimine Etkisi” adlı projeden dolayı çok büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Emine Çelen, hem projenin yapılmasında hem de uluslararası bir festivale katılma noktasındaki desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Festivale Otizm ve Hareket Eğitimi” adlı sunumuyla konuşmacı olarak katılan Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner de otizmli çocuklara her anlamda fayda sağlamayı amaç edindiklerini belirterek etkinlikte Üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettiklerini de sözlerine ekledi.

Hitit Üniversitesinin kapılarının toplumun her kesimine açık olduğunu söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da en başından bu yana bu ve benzeri projelere çok büyük önem verdiklerinin altını çizerek Üniversitemizin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra gerçekleştirdiği tüm çalışmalarla bulunduğu şehre, bölgesine, ülkesine ve nihayetinde tüm insanlığa katkı sağlamayı birincil misyonu olarak kabul ettiğini vurguladı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube