Yayınlanma Tarihi: 09 Nisan 2018 Pazartesi

Milletvekilimiz Ceylan ve Rektörümüz Prof. Dr. Alkan Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, düzenlenen basın toplantısında Üniversitemizdeki mevcut durum ve yapılması planlanan projelere ilişkin açıklamalarda bulundular.

Gerçekleştirilen toplantıya Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Metin Uçar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı ile Üniversitemiz öğretim elemanları katıldı. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan: “Biz üniversite kurmanın derdinde olmadık. Üniversite kurmaya ek olarak üniversite olmayı hedefledik” 

“Üniversitemizin yaptıklarından bu kadar çok haberdar olunması, yapılan kampüs ya da binalardan çok daha önemli. Bu üniversitenin herkes tarafından sahiplenildiğini gösteriyor” diyerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Anadolu’da son zamanlarda kurulan üniversitelerin temelinde yatan ana faktörün başta bulundukları il olmak üzere bölgelerine dokunmak olduğunun altını çizdi.

“İyi bir Veteriner Fakültesi için 20-30 öğretim üyesine ihtiyacımız var ve doktorasını yapmış olarak gelecek herkese 1 ay içerisinde kadrosunun çıkartılması için garanti veriyorum. 5 arkadaşımızla başladık. İnşallah mayası doğru atıldıktan sonra bu bir avuç arkadaşımız gereken sayıya ulaşacaktır. Tıp Fakültesinden biliyoruz bu süreci. İnanan bir avuç insan her şeye yetiyor” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin bilgi birikimini ilimize yansıtmak istediklerini belirterek 

Kuzey Kampüsteki çalışmalara dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, kampüste 4 km’lik galeri olduğunu ve trijenerasyon sisteminin kurulduğunu ifade ederek güneş enerji sisteminin de eklendiğini belirtti. Tüm projelerin hızla devam ettiğini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Üniversite olabildiğimize inanıyorum” diyerek uluslararası kuruluşlar tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Üniversitemizin 25.000 üniversite arasından 2300’üncü sırada olduğunu vurguladı. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, sözlerinin sonunda “Hitit Üniversitesi nicel olarak çok ciddi yollar kat etti ama niteliği hiçbir zaman elden bırakmadı. Sadece rakama odaklanmadık, hem nicel hem de nitel büyümeye önem verdik” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan: “Sağlık alanında önemli başarılara imza attık”

Konuşmasının başında Üniversitemizde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, 8000’lerde olan öğrenci sayımızın 20.000’lerin üzerine çıktığını ifade ederek kampüs sorunu konusunda da yol haritası çizildiğini belirtti. Bu konuda Güney ve Kuzey kampüs olarak iki kampüs alanının belirlendiğini hatırlatan Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Güney Kampüste sağlıkla ilgili birimlerin yer alacağını söyleyerek Kuzey Kampüste de bazı binalarımızın tamamlandığını, inşaatı devam eden binalarımızda da sürecin hızla devam ettiğini açıkladı. 

Sağlık alanında önemli başarılara imza atıldığına dikkat çeken Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Üniversitemiz bünyesinde bulunan Tıp Fakültemizde bir dönem Gazi Üniversitesi bünyesinde mezun verildiğini, bir kısım öğrencimizin de halen Gazi’de eğitime devam ettiğini ifade ederek “Tıp Fakültemiz geçen sene 64 öğrencimizle Çorum’da eğitime başladı. Amacımız Çorum’u sağlık alanında bölgenin parlayan yıldızı haline getirmek. Hastanemizi, tedavi için gelen kardeşlerimizi kendileri istemediği sürece Çorum’dan, hastanemizden ayrılmayacak hale getirmeliyiz” dedi. 

“Önümüzde sağlıkla ilgili iki tane yapacağımız iş kaldı. Bunlardan bir tanesi Onkoloji Merkezi’ni kurmak. PET/CT cihazının temini konusunda önemli bir mesafe kat ettik. Bu sene içerisinde Sağlık Bakanlığı’ndan teminini ya da ihale ile işletmesini bitireceğiz inşallah” diyerek ikinci büyük hedef olarak Diş Hastanesi’nin yapılması için çalışmalara devam ettiklerini belirtti. İlimizdeki mevcut merkezin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak hizmet verdiğini söyleyen Ceylan, “Diş Hastanemizi altı kat üzerine ameliyathaneleri ve yataklı servisi olan, çene cerrahi ve ortodontisti ile tüm hocalarıyla beraber inşallah 2019’a yetiştirmeye çalışacağız” dedi. Diş Hekimliği Fakültesi’ni de yapılacak olan Diş Hastanesi ile afiliye ederek tüm öğretim üyelerinin görev yapmasıyla birlikte Çorum’dan sevk oranı azaltılmasının hedefine de ulaşılacağını vurguladı.

Milletvekili Ceylan: “Veteriner Fakültesi Çorum’da hayvancılık ve tarımı uçuracaktır”

Çorum’u tarım ve hayvancılık alanında bölgede sayılı illerden biri olarak nitelendiren Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Biz bunu sayılı illerden değil birinci illerden yapmak istiyoruz. Çorum’da 234 bin büyükbaş, 241 bin küçükbaş olmak üzere yaklaşık 500 bin et ve süt ürünü elde ettiğimiz hayvanımız var. Eğer biz ette ithalatı keseceksek yerli üretimi arttırmalıyız” diyerek “Çorum’u tarım kenti olma yolunda da bugün burada bismillah diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Veterinerlik Bölümü’nün Veteriner Fakültesi’ne dönüşmesi için öğretim elemanı kadrosunun arttırılması gerektiğine dikkat çekerek ilk etapta en az 30 ve daha üzeri öğretim elemanına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 150 öğretim elemanının ve 170 uzman doktorun halkımıza hizmet verdiğini ifade eden Ceylan, “Biz sağlıkta nasıl belli bir yere geldiysek tarım ve hayvancılık sektöründe de iyi bir yere gelmeliyiz. Bunun için de Üniversitemizin destek olması gerekiyor ve bu da Veteriner Fakültemizin oluşturulmasıyla gerçekleşecektir. Ayakları yere basan, nitelik ve nicelik bakımından bir fakültenin oluşturulması Çorum’da hayvancılık ve tarımı uçuracaktır” dedi. 

Milletvekili Ceylan: “Kampüs Camisi toplam 5 bin 500 kişilik olacak”

Kuzey Kampüsü'ne yapılacak caminin projesinin bittiğini belirterek, temelinin yakında atılacağını ifade eden Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, kampus camisinin yaklaşık maliyetinin 7 milyon TL olduğunu açıklayarak toplam 5 bin 500 kişilik olacağını söyledi. Caminin 4200 metrekare kapalı alana sahip olacağını ifade eden Ceylan, 7 milyon TL'ye mal olması beklenen caminin 2 milyon TL'sinin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanacağını söyledi. Caminin sadece ibadethane olmayacağını belirten Ceylan, cami etrafının yaşam merkezi olarak yapılandırılacağını vurguladı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube