Yayınlanma Tarihi: 16 Mayıs 2018 Çarşamba

Fen Edebiyat Fakültemizde Ahmet Ahlatcı Araştırma Laboratuvarlarının Açılışı Gerçekleştirildi

Fen Edebiyat Fakültemizde Ahlatcı Holding tarafından tefriş ettirilen "Ahmet Ahlatcı Araştırma Laboratuvarları"nın açılışı Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı'nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Törende Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. ve Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emre Güler, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Antropoloji Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tolga Çırak, Üniversitemiz akademik ve idari personelimizin yanı sıra öğrencilerimiz de hazır bulundu.

Kurdele kesimi sonrasında laboratuvarları inceleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan ve Ahmet Ahlatcı, laboratuvarlarda yer alan cihazlar başta olmak üzere inceleme konusu yapılan maddeler, iskeletler, kafatasları ve diğer hususlarla ilgili bilgi aldılar. Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Emre Güler, fizik laboratuvarıyla ilgili genel bilgileri aktarıp burada yapılan çalışmalara değinirken, Antropoloji Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tolga ÇIRAK ise antropoloji bilim dalıyla ilgili çeşitli konulara temas edip laboratuvarda yer alan iskeletlerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Yapılan çalışmalar sonucunda Antropoloji Laboratuvarı kullanıma hazır hale getirilirken Fizik Laboratuvarı da kısmen revize edilmiş oldu. Gerek akademik çalışmalara katkı sağlayacak olması dolayısıyla, gerek öğrencilerimize yönelik faaliyetlerin yürütüleceği, aktif şekilde kullanılan bir ortam olarak tasarlanması nedeniyle Ahmet Ahlatcı Araştırma Laboratuvarları Üniversitemiz, şehrimiz ve bölgemiz için büyük bir kazanç olmuştur. Bu laboratuvarlar bünyesinde yapılacak çalışmalar ulusal ve evrensel literatüre önemli katkılar sağlayacak olup öğrencilerimiz derslerde öğrendikleri teorik bilgileri uygulamalı bir şekilde bu laboratuvarlarda pekiştirme imkanına erişeceklerdir.

Törende konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da “İlimizde pek çok yatırıma imza atan Çorum sevdalısı hemşehrimiz Ahmet Ahlatcı, aynı zamanda Üniversitemiz Fizik Bölümü’nün bir mezunudur. Bir çok alanda faaliyet gösteren şirketlerin yönetimine ek olarak hiçbir dersi kaçırmadan, her sınavı başarıyla tamamlayarak ötelenmiş olan mezuniyetini gençlere örnek olarak gerçekleştirmesinden dolayı kendisini tebrik ediyorum. Mezun olduğu bölümün yanı sıra Antropoloji Bölümü’ne de modern bir laboratuvar kazandırma isteğini büyük bir mutlulukla görmekteyiz. Kendisine ilimiz ve Üniversitemiz adına teşekkür ediyor, sahip olduğu faklı vizyonun ilimize hep yansımasını diliyorum” ifadelerini kullandı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube