Yayınlanma Tarihi: 03 Mayıs 2018 Perşembe

Lise Tanıtım Etkinliklerimizde Rektörümüz Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Öğrencilerle bir araya gelmeye önem gösteren Üniversitemiz, başlatmış olduğu lise tanıtım etkinliklerini tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Prof. Dr. Abdullah Çolak, Doç. Dr. Gökçe Merey ve Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Karaçay ile birlikte Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilerle bir araya geldi.

“Sizlerle bir araya gelmeyi ve sizlerle samimi düşüncelerimi paylaşmayı her zaman çok önemsiyorum” diyerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, öğrencilere “İşiniz zor ama başarmak zorundasınız. Çünkü sıradan bir okulda eğitim görmüyorsunuz. İçinizden çıkan jenerasyon, şu an Türkiye’nin değil, dünyanın kaderini değiştirmiştir. Bunu devam ettirecek jenerasyon sizlersiniz. Bunu bilincinde olmanızı istiyorum. Bu amaçla öncelikle ne olmak istediğinize karar vermelisiniz. Standart birisi olmak mı yoksa bir şeyleri değiştiren, yön veren birisi olmak mı istersiniz? Hayatınızda her zaman bir ölçüt olmalı. Önemli olan kendinizden başka kaç insana dokunabildiğinizdir” diye konuştu. Öğrencilere hayatlarını bir disiplin içerisinde sistematik şekilde devam ettirmeleri konusunda önerilerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, sürdürülebilirlik için sistematik çalışmanın önemine değinerek “Hedefinizi net bir şekilde ortaya koymalı ve beklentilerinizi karşılayacak üniversite seçimini yapmalısınız” dedi.

“Sürekli güncellenen bir dünyanın içinde yaşıyoruz. Bu nedenle hedeflerinizi yüksek tutmalı ve bulunduğunuz üniversitenin imkanlarından en iyi şekilde istifade etmelisiniz. Erasmus ve Mevlana anlaşmalarıyla yurtdışı fırsatlarını kullanın. Dilinizi geliştirin ve farklı kültürleri tanımaya açık olun. Peygamber Efendimizin dediği gibi ‘İlim, Çin’de de olsa gidip onu alın.’ diyen bir hadis-i şerifimiz ve ilk emri ‘Oku’ olan bir dinimiz var. Hiç durmadan çalışmalı, kendinizi güncel tutmalısınız. Dünya hızla gelişiyor, değişiyor ve dönüşüyor. Yetişmiş insan gücü büyük önem arz ediyor. Bilgiyi üreten ve yöneten asıl güce sahip oluyor. Sadece Türkiye’nin değil, coğrafyamızın kaderini değiştirecek olan insanlar sizlersiniz. Sorumluluğumuz ve yükümüz ağrı. Hepinizin kalitesi yüksek olmak zorunda. Bu topluma hizmet etmek zorundayız.” diyerek öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.

Konuşmasında Üniversitemiz ile ilgili tanıtıcı bilgiler de aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, öğrencilerin başta Tıp Fakültesi olmak üzere merak edilen Fakülte ve bölümlere ilişkin sorularını cevaplayarak “1881 yılında kurulan Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Ar-Ge’si, beyin gücü ile tıp eğitimini veriyoruz. Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nde 150 kişilik bir kadroya sahibiz. ” ifadesini de sözlerine ekledi.

Rektörümüzün konuşmasının ardından Üniversitemizin tanıtım videosu  öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle takip edildi.

Video gösteriminin ardından öğretim üyelerimiz tarafından öğrencilere, Üniversitemiz hakkında detaylı bilgi verilerek “Hitit Üniversitesi”nde öğrenci olmak anlatıldı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube