Yayınlanma Tarihi: 03 Mayıs 2018 Perşembe

Üniversitemizde “Spor Söyleşisi” Gerçekleştirildi

Üniversitemiz tarafından Bahar Etkinlikleri kapsamında “Spor Söyleşisi” Spor Bilimleri Fakültemizde gerçekleştirildi. 

Yoğun bir katılımla gerçekleşen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Prof. Dr. Nurcan Baykam, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Tevfik Kış, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Nazmi Avluca, çok sayıda sporcu, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı.

Üniversitemiz Spor Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan yaptı. Prof. Dr. Reha Metin Alkan, konuşmasında “Şu anda burada sizlerle böylesi bir etkinlikle sizlerle beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Aramızda şu an çok kıymetli spor insanlarımız yer alıyor. Kendileri dünyada ve Avrupa’da şampiyonluk almış, spora gönül vermiş insanlar.  Hepinizi Üniversitemizde ağırlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Yapılan iş spor olunca çalışmanın ve ısrarın ne kadar önemli olduğunu vurgulamamız şart. Çünkü bizler de üniversite kurmak değil, “Üniversite olmak” misyonunu taşımanın önemi üzerinde durduk, bu yolda çok çaba sarf ettik. Biliyorsunuz ki her ne kadar fiziki imkanlar bir üniversite için önemli olsa da bu yapılar içerisinde ne yapıldığı ve ne tür faaliyetlere ev sahipliği yapıldığı da bir o kadar önemli. Bizler bugün sadece ulusal değil, aynı zamanda uluslararası etkinliklere de ev sahipliği yapan bir eğitim kurumuyuz. Bu çok muazzam bir başarı.  Üniversitemiz, Çorum’u temsil edere hale geldi ve bundan sonrasında da çalışmalarımıza en iyi şekilde devam edeceğiz.  Böylesi güzel bir etkinlikte sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyor keyifli bir etkinlik olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmacılardan Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Tevfik Kış, spor hayatı ve başarısındaki deneyim, tecrübe ve anılarını anlatarak gidilen her yolun zorlu olduğunu ancak istedikten sonra her başarıyı da yakalamanın mümkün olduğunu ifade etti.

Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ise spor ile ilgili akademik çalışma ve faaliyetler üzerinde durarak sporun dostluk kavramını ortaya çıkardığını ve bu açıdan üniversitelerin dostluk kavramının gelişeceği en iyi kurumlardan olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kemal Tamer, “Eğitime bir bütün olarak bakılması gerekli. Bunun bir parçası olarakta spor eğitimi almalıyız. Bütün imkanlar sizler için, bunun kıymetini bilerek bugünleri çok güzel değerlendirmelisiniz” diye konuşarak bu konuda yapılması gerekenler yönünde öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Dünya ve Avrupa Şampiyonu Nazmi Avluca da spor ve sporcuda olması gereken özelliklerin neler olması gerektiğinden bahsederek kendi deneyim ve tecrübelerini paylaştı.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından konuşmacılara Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan tarafından plaket takdim etmesiyle program sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube