Yayınlanma Tarihi: 26 Haziran 2018 Salı

Meslek Hastalıkları Polikliniği Çorum ve Çevre İllere Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde, T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde faaliyet gösteren ve hasta takibine başlayan Meslek Hastalıkları Polikliniği’nde, ilgili tüm kliniklerle sağlık kurulu düzeninde işbirliği yapılarak, meslek hastalıklarının ve işle ilgili hastalıkların tanısı ve tedavisi gerçekleştirilmektedir. 

Özellikle seramik ve tuğla sektöründe çalışan sayısının yüksek olduğu ilimizde, Meslek Hastalıkları Polikliniğinin hizmete girmesi ile Ankara Meslek Hastanesi’ne olan sevkler önlenmektedir. 

Bölgemizdeki Tek Merkez 

Meslek Hastalıkları Polikliniğini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Bu merkez, Üniversitemizin, içinde yer aldığı topluma her anlamda katkı sağlama anlayışının bir ürünüdür. Tıp Fakültesini kurmakla kalmayıp beraberinde sahip olduğumuz akademik bilgi birikimini, hastanemizde görev yapan uzman hekimlerimiz ve diğer tüm sağlık personeli ile bir araya getirerek sinerji oluşturup, eğitim ve sağlık hizmetinin ötesinde bir toplumsal farkındalık ve sorumluluk anlayışıyla  ortaya koyduğumuz bir çalışmadır” diyerek bölgemizde tek olan bu merkez ile çevre şehirlere de hizmet verilmekte olduğunu ifade etti. 

Meslek Hastalıkları Polikliniği’nde gerçekleştirilen değerlendirme ölçütleri arasında spirometri (solunum fonksiyon testleri), akciğer hacim ölçümleri, akciğer diffüzyon kapasitesi ölçümleri, görüntüleme yöntemleri (Röntgen, Bilgisayarlı Tomografi, Ultrasonografi, Manyetik Rezonans Görüntüleme vb.), işitme testleri, kalp-akciğer egzersiz testleri, kan gazı ve toksikoloji analizleri, cildiye, fizik tedavi, kulak burun boğaz, göz değerlendirmeleri ve gereğinde ileri girişimsel yöntemlerle doku örneklemesi sayılabilir. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube