Yayınlanma Tarihi: 01 Temmuz 2018 Pazar

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavları Tamamlandı

 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) uygulanan 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavlarının (2018-YKS) son aşaması 01 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılan      2018-YKS/2 (Alan Yeterlilik Testi) ve 2018-YKS/3 (Yabancı Dil Testi)  ile birlikte tamamlandı. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın Koordinatörlüğünde yapılan bu sınavların ilk aşaması 2018-YKS/1 30 Haziran 2018 tarihinde yapılmıştı. Sınavın birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testine ilimizde 53 binada yaklaşık 16.000 aday, Alan Yeterlilik Testine 46 binada yaklaşık 14.000 aday ve Yabancı Dil Testine 7 binada yaklaşık 700 aday olmak üzere 3 oturum için toplam yaklaşık 30.700 aday katıldı. Ayrıca bu sınavlarda ilimiz genelinde yaklaşık 4.500 personel görev aldı. 

YKS Sonuçları;

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. 

ÖSYM Başkanı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer yapmış olduğu Basın açıklamasında; Ülkemiz genelinde YKS'nın birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) 2 milyon 381 bin 784 adayın, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) 2 milyon 19 bin 853 adayın,  öğleden sonra yapılan Yabancı Dil Testi'ne (YDT) ise 131 bin 453 adayın katılacağını belirterek, "bu sınav, şu ana kadar lojistik olarak ÖSYM'nin tarihinde bir hafta sonunda gerçekleştirdiği en büyük sınav organizasyonuydu. Sınav, tüm sınav merkezlerimizde sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Böyle bir sınavı tüm paydaşlarımızla birlikte başarılı bir şekilde tamamlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sınav sonuçlarının tüm öğrencilerimize ve değerli ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Üniversitemiz Rektörü ve İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İlimizde bu sınavın kurallara uygun olarak huzur ve güvenlik içerisinde uygulanmasına katkı sağlayan Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sınavın her aşamasında görev alan tüm personele, adaylara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube