Yayınlanma Tarihi: 17 Temmuz 2018 Salı

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi ve Bir Milletin Dirilişi Konulu Panel Düzenlendi

Üniversitemiz ile Hitit Akademi Derneği iş birliğinde Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahin ve Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen’in konuşmacı olarak yer aldığı “15 Temmuz Hain Darbe Girişimi ve Bir Milletin Dirilişi” konulu panel düzenlendi.

MYO Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Üniversitemizin birim yöneticileri, ilimizin kamu kurum ve STK temsilcileri ile çok sayıda öğretim elemanı katıldı.

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve aynı zamanda Hitit Akademi Derneği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık’ın moderatörlüğünü yaptığı panelin ilk konuşmacısı olan Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahin, soğuk savaş döneminde yaşanan bazı gelişmelerin hem Türk dış politikasını hem de iç ve toplumsal yapıyı şekillendirdiğini belirterek “Biz bunu fark etmedik. Komünizmle mücadele adı altında bazı dernekler, bazı yapılar Anadolu’ya nüfuz etti. Buda onlardan bir tanesi. Bundan kastım, proje yapılar sonra proje örgütlere dönüştü. 40 yıl ilmek ilmek ördüler” diye konuştu.

Darbecileri “tipi bizden çipi bizden olmayanlar” şeklinde nitelendiren Prof. Dr. Şahin, “Tipi bize benziyor bunların ama bunların yazılımı değiştirilmiş. Dış görünüşleri Anadolu halkının, bu milletin gönlünü kazanacak şekilde. Soğuk savaş bittiğinde Orta Asya’ya gittiklerinde bunlar Türkçülük yaptılar. Daha sonra İslam coğrafyasının gittiklerinde Müslüman gibi görünerek İslamiyeti yaymak için buradayız dediler. Amerika ve Avrupa’ya gittiklerinde biz sizin bildiğiniz Müslümanlardan değil, biz ılımlı Müslümanlardanız dediler. Her coğrafyaya her ülke karşı paket program ürettiler.” ifadelerini kullandı.

FETÖ’nün Türkiye’deki bir istihbarat örgütünün aparatı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Şahin, bu aparatın aynı zamanda Türkiye’nin yakın çevresinde faaliyet yürütür hale geldiğinin altını çizdi. Bu yapının Anadolu’da bu milletin en iyi evlatlarını seçtiğine vurgu yapan Prof. Dr. Şahin, Türkiye’nin kullanması gereken bu insan kaynağının başkaları tarafından bu ülkeye karşı nasıl kullanıldığını 15 Temmuz’da gördüklerini belirterek bir ülkenin istihbarat biriminin sıfır maliyetle başka bir ülkenin hem insan hem de ekonomik kaynağını kullandığına dikkat çekti. Prof. Dr. Mehmet Şahin konuşmasının sonunda “40 yıldır inşa ettikleri büyük projeyi Anadolu’nun kavruk çocukları 4 saatte bitirdiler. O gün birisi bir pankart açmıştı. Pankart’ta şu yazıyordu “ev kira ama vatan bizim”. Külliye’nin orada bir kişi üşümüş belli, demokrasi nöbetinde üzerine bayrak örtmüş uyuyor. Sadece bir kişi değil tüm bölgenin altında rahat uyuyabileceği tek bayrak Türk Bayrağıdır.” ifadelerine yer verdi.

Cihannüma Derneği Genel Başkanı, Araştırmacı -Yazar Mustafa Şen ise FETÖ'nün bir casus örgütü olduğunu belirterek, "Bu örgüt; devletin, ordunun, yargının ve hatta dinin paralelini üretebilmiş olsa da paralel bir millet üretmediler. Bu aziz millet, bu casus örgütünü 15 Temmuz gecesi çökertti." dedi. Darbe gecesi İstanbul'da tankları alkışlayan ve uçaklara el sallayan hainleri gözlemlediğini kaydeden Mustafa Şen, "İşte o hainler o gece bankamatikleri ve marketleri tavaf ettiler. Ben, bu aziz millete gül atılmasını bile kabul edemezken, onlar kurşun yağdırdı. İşte bu FETÖ, bu kadar hain bir örgüttü. O gece asla başarmaları mümkün olmayacaktı. Çünkü biz 250 değil, gerekirse milyonlarca şehit vererek bu vatanı teslim etmeyecektik." ifadelerini kullandı. 

Her şeye rağmen 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarılı olması hâlinde iç savaşa sürüklenen Türkiye'nin önce "Libyalaştırılacağını" öne süren Şen, ardından maliye, hazine, enerji kaynakları, dışişleri ve ordu gibi en stratejik unsurların da dış güdümlü hâle getirileceğini sözlerine ekledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube