Yayınlanma Tarihi: 04 Temmuz 2018 Çarşamba

Çorum Çölyak Derneği Rektörümüzü Ziyaret Etti

Üniversitemiz tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen HİTÜ Çocuk Üniversitesi’nde çölyaklı üç çocuğumuz için kontenjan ayrılması dolayısıyla Çölyak Derneği Yöneticileri, programa dahil olan çocuklar ve aileleri Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür ziyaretinde bulundular.

Ziyarette Çorum Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kesici, derneğin kurulduğu günden bu güne Üniversitemiz iş birliğinde panel, söyleşi ve konferans gibi birçok etkinlik gerçekleştirdiği bilgisini vererek HİTÜ Çocuk Üniversitesi programı bünyesinde yer alan çocuklarımızın da bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılımlarının yanı sıra etkinlik süresince hazırlanan glütensiz yemek menüleri ile çocuklarımızın arkadaşlarıyla birlikte toplu bir şekilde yemek yemelerine olanak sağlanmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Gösterilen hassasiyetin ve yapılan etkinliğin çölyaklı bireyler için çok önemli olduğunu da dile getiren Kesici, desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Üniversitelerin yapmış olduğu çalışmalar ve projelerle bulunduğu şehrin ve bölgenin her anlamda gelişmesine katkı sağlayarak, bir lokomotif görevi üstlenmesi gerektiğine yürekten inandıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise ülkemizde sık görülen çölyak hastalığı ile ilgili bilgilendirme yapmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Üniversitemizin çok sayıda çalışmaya imza attığını vurguladı. Bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen HİTÜ Çocuk Üniversitesi’ne kura ile 90 öğrenci alındığını ve sosyal sorumluluk kapsamında ise 10 öğrencinin kura dışı programa kabul edildiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin bu konudaki çalışmalarının devam edeceğinin altını çizdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube