Yayınlanma Tarihi: 06 Temmuz 2018 Cuma

Sağlık Yüksekokulumuz, Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne Dönüştü

1996 yılında kurulan ve 1997 yılında Hemşirelik bölümü ile ilk defa eğitim öğretime başlayan Sağlık Yüksekokulumuzda 2011 yılına kadar Hemşirelik dışında hiçbir bölüm açılmamıştı. Yüksekokulumuzu çeşitli bölüm ve programları ile aktif ve etkin hale getirmek için tüm gayretleri gösteren Yönetimimiz, 2011 yılında burada Beslenme ve Diyetetik ile Çocuk Gelişimi Bölümü’’nü, 2012 yılında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Sosyal Hizmet Bölümü’nü; 2017 yılında ise Sağlık Yönetimi Bölümü’nü açarak bu bölümlerimize hızlı bir şekilde vakit kaybetmeden öğrenci alımını gerçekleştirmiştir.  Oldukça güç öğretim üyesi bulunabilen, %100 öğrenci doluluk oranına sahip olan ve mezunlarının çok kolaylıkla iş bulabilen bu bölümlerden Çocuk Gelişimi bölümü geçtiğimiz yıl ilk öğrenci alımına başlamıştı. Bu yıl da mevcut açık programlara ek olarak Sağlık Yönetimi Bölümüne normal ve ikinci öğretim olmak üzere ilk öğrenci alımı yapılacaktır.

Diğer yandan Üniversitemizin en eski birimlerinden olan Sağlık Yüksekokulu’nun lisansüstü düzeyde eğitim verebilmesi için çalışma başlatılmış ve Sağlık Bilimleri Enstitümüz bünyesinde açılan Hemşirelik Tezli Yüksek Lisans programımız aracılığı ile 2016-2017 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim ve öğretime başlamıştır.  

Sağlık Yüksekokulumuzun Fakülteye dönüşmesi için yapılan titiz çalışmaların ardından bu konudaki 28.12.2017 tarihli Senato kararımız doğrultusunda 08.01.2018 tarihinde YÖK’e yapmış olduğumuz teklifimiz, 22.03.2018 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu’nda uygun görülerek Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Onayı sonrasında, 06.07.2018 tarih ve 30470 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 14.05.2018 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Sağlık Yüksekokulumuz, Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüşmüştür. Böylece daha önce 9 olan fakülte sayımız 11'e ulaşmıştır.

Sağlık Yüksekokulumuzun kuruluşundan itibaren bugün itibariyle Fakülteye dönüşmesine kadar olan süreçte gayret sarf eden, ülkemize hizmet ederek gelişmesine katkı sağlayan tüm öğretim elemanlarımıza ve idari personelimize teşekkür ediyoruz. 

Bu vesile ile özellikle başta “Her İle Bir Üniversite” projesi ile İlimizde Hitit Üniversitesi’nin kurulmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Bakanlar Kurulumuz Üyelerine, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a ve YÖK Yürütme Kurulumuz Üyelerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Sağlık Yüksekokulumuzun Fakülteye dönüşümü hakkındaki Resmi Gazeteye ulaşmak için Tıklayınız.  

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube