Yayınlanma Tarihi: 12 Ağustos 2018 Pazar

Rektörümüz İskilip’te Bir Dizi Ziyarette Bulundu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Cengil, Genel Sekreter Erdal Kanık ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Hasan Baylavlı ile birlikte İskilip’te bir dizi ziyarette bulundu.

Rektörümüz İskilip Kaymakam V. Harun Reşit Han’ı Ziyaret Etti 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, geçtiğimiz sene İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, İskilipli iş adamları ve hayırseverler tarafından verilen desteklerle yapılan ek binamızın kalan kısmının ihalesi ile ilgili süreç kapsamında İskilip’e yaptığı ziyarette ilk olarak İskilip Kaymakam V. Harun Reşit Han’ı ziyaret etti. 

Üniversitemizin ve İskilip Meslek Yüksekokulumuzun mevcut durumu ile ilgili görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, vekaleten İskilip Kaymakamlığı görevini yürüten Harun Reşit Han’a hayırlı olsun dileklerini ileterek başarılar diledi. 

Yükseköğretim kurumlarının ülkemiz için önemli olduğunu ifade eden İskilip Kaymakam V. Harun Reşit Han da yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek başta Rektörümüz Prof. Dr. Alkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma ile Görüştü

Gerçekleştirilen ziyarette yakın bir zamanda başlayacak eğitim öğretim yılında İskilip Meslek Yüksekokulumuza alınacak öğrenciler ve Üniversitemiz ile ilgili genel değerlendirmeler yapıldı. 

Üniversitemizin göz bebeği meslek yüksekokullarından birisi olan İskilip Meslek Yüksekokulumuzun 2011 yılında sadece 19 öğrenciye sahip olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bugün gelinen noktada bünyesinde barındırdığı çok sayıdaki bölümde bulunan 500’ün üzerindeki öğrenciye alanında yetkin, nitelikli öğretim elemanlarımız tarafından son derece kaliteli bir eğitim verildiğini vurguladı. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, İskilip MYO’da gerçekleşen bu büyüme sonucunda fiziki mekanımızın yetmediğini ve bunun üzerine yeni bir bina yapımının gündemlerine geldiğini söyledi. 

Bu süreçte Üniversitemizin pek çok alanda fiziki eksikliği olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ilçelerimizin de çok önemli olduğunu ve olağanüstü destek verilmeye çalışıldığını ifade ederek İskilip MYO için İskilip halkından, iş adamlarından bu binaların yapılması konusunda destek talep ettiğini ve bu talebin de çok kısa sürede karşılık bulduğunu belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, İskilip Belediye Başkanı’nın Üniversitemize güzel bir kampüs alanı tahsis ettiğini ve binanın kaba inşaatının yapım sürecini üstlendiğini belirterek “Başta İskilip Belediye Başkanımız Recep Çatma olmak üzere emeği geçen tüm hayırseverlerimize, iş adalarımıza, İskilip halkına ve gönüldaşlarına bu anlamda teşekkür ediyorum” dedi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kaba inşaatın tamamlanmasının ardından bütçemize bu inşaatı aldırıp para temin etmemiz bu sene itibari ile gerçekleşebildi. Yapılan çalışmalarımızın neticesinde binamızın geri kalan kısmının yapılması ile ilgili ihale süreci başlamış olup Eylül ayının başında inşallah ihalesinin tamamlanacağını ön görmekteyiz. İyi bir müteahhitin bu çalışmayı üstlenmesi halinde önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanacağını ümit ettiğimiz ek binamızla beraber çok daha iyi fiziki imkanlarda, kalitemizi daha çok arttıracak çalışmalara imza atacağımıza ve yeni bölümlerle beraber 1000’in üzerinde öğrenciye ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu kapsamda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı iletiyoruz.”

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma da İskilip Belediyesi olarak her zaman Üniversitemize ve İskilip MYO’ya destek vermeye hazır olduklarını ifade ederek katkı ve desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Rektörümüzden İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezine Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, İskilip ilçemizde hizmet vermekte İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezini de ziyaret etti.

İskilip Halk Eğitim Merkezi’nin ününün ilçemiz ve ilimiz sınırlarının dışında tüm Türkiye’ye yayıldığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, göreve geldiği günden bu yana iki kurum arasında kurulan çok yakın bir işbirliği içerisinde çalışmalar yapıldığını belirterek bu çalışmaların hem ilimize hem de pek çok hemşehrimizin istihdamına yönelik katkı sağladığına inandığını vurguladı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alkan, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı halk eğitim merkezi ile bir devlet kurumu olan Üniversitemizin pek çok ortak çalışmayı gerçekleştirmeye devam edeceğine olan inancının tam olduğunu ifade ederek başarılarından dolayı başta İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Faruk İmal olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Merkez bünyesinde yapılan çalışmalar ve ileriye dönük planlanan projeler hakkında bilgiler veren İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Faruk İmal ise Üniversitemiz ile işbirliği içerisinde hareket etmekten büyük mutluluk duyacaklarını belirterek ziyaretlerinden dolayı Rektörümüze teşekkür etti.

Rektörümüzden İskilip İlçe Emniyet Müdürü Erol Karasu’ya Hayırlı Olsun Ziyareti  

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alkan,  ilimizde görev yapmakta iken İskilip İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Erol Karasu’yu ziyaret ederek Hayırlı Olsun dileklerini iletti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan yapmış olduğu ziyarette, “Memleket sevdalısı, ülkesine hizmet etmeyi ibadet olarak addeden ve Çorum’da iken pek çok başarılı çalışmasına şahit olduğumuz Erol Karasu’nun Emniyet Müdürü olarak İskilip ilçemize gelmesi bizim açımızdan çok sevindirici. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi. 

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskilip İlçe Emniyet Müdürü Erol Karasu da nazik ziyaretlerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkürlerini iletti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube