Yayınlanma Tarihi: 12 Ağustos 2018 Pazar

YÖK’ün 100/2000 Projesi Kapsamında Üniversitemizden 2 (iki) Alan Desteklenecek

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), öncelikli alanlarda doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacın karşılanması amacıyla devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemeye devam ediyor. Söz konusu destek, belirlenen “öncelikli alanlar ve geleceğin meslekleri” üzerinde yoğunlaşmaktadır. Proje tematik alanları ve disiplinler arası çalışmaları öne çıkarmaktadır.  

Öncelikli alanlar arasında; aşı, insan beyni ve nörobeyinden moleküler biyoloji ve genetiğe, ilaç araştırmalarından antorpolojiye, bilim tarihinden felsefeye, deniz hukuku, hukuk felsefesi ve sosyolojisinden Köktürçeye, robotik, yapay zeka, mikro ve nano teknoloji, doku mühendisliği, mekatronikten, hidrojen ve yakıt pillerine, balıkçılık teknolojisinden sürdürülebilir tarıma, veri bilimi ve sensör teknolojilerinden fotonike kadar ülkemizin kalkınması ve bilim hayatımızın sıçrama yapması için gerekli 100 alan bulunmaktadır.  

Bu kapsamda önümüzdeki çağrı döneminde Üniversitemizden; 

Biyoteknoloji

Davranışsal Ekonomi

Alt alanına destek kontenjanı verilmesi uygun bulunmuştur. Belirlenen kontenjanlar için başvurular üniversiteler tarafından alınacak ve uygun bulunan adaylar YÖK’e bildirilecektir.

Programa Kimler ve Hangi Şartlarda Başvurabilir? 

T.C. vatandaşı olan lisans veya yüksek lisans mezunları başvuruda bulunabilecektir. Aday eğer doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olması da gerekmektedir. 14 Eylül’e kadar tamamlanması gereken başvuru ve değerlendirme işlemleri için tarihler ve şartlar Üniversitemiz web sitesinden adaylara duyurulacaktır. 

Çalışan Öğrenciler de Burs Alabilecektir  

Üniversitelere verilen kontenjanlara herhangi bir işte çalışan öğrenciler de başvuruda bulunabilecektir (657 sayılı Kanun kapsamında bir kadroda veya Devlet/ Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışanlar dışında).

100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında uygun bulunan üniversiteler ve alanlar için Tıklayınız.


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube