Yayınlanma Tarihi: 15 Ağustos 2018 Çarşamba

“Alaca’yı Düşünüyorum” Projesinde İlk İmzalar Atıldı

Alaca'nın problemlerinin çözümü, sosyal kültürel hayatın geliştirilmesi, ilçede yaşayanların hayat standartlarının iyileştirilmesi ve benzeri amaçları yerine getirmesi için Alaca Belediyesi'nin görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda proje yapmak üzere Üniversitemiz ile Alaca Belediye Başkanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen “Alaca’yı Düşünüyorum” projesinde kabul edilen projelere ilişkin sözleşme imza töreni gerçekleştirildi. 
Proje kapsamında Veterinerlik, Elektronik Haberleşme Programı, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri/Çocuk Gelişimi Programı ve Turizm İşletmeciliği bölümlerinde olmak üzere toplamda 5 projeye destek verildi.
Projeye ilişkin sözleşmeler Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz ve proje yürütücüleri tarafından imzalandı. Gerçekleştirilen imza töreninde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bahat Comba ve öğretim elemanlarımız da hazır bulundu.
Törende konuşma yapan Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ve büyüyüp gelişmesi çok önemli destekler verdiğini ifade ederek “Ben kendisine tüm Alaca halkı adına teşekkür ediyorum. Alaca’yı Düşünüyorum projesi kapsamında Üniversitemiz, Alaca ilçemiz için güzel projeler üretti. Biz de Belediye olarak elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Meslek yüksekokulumuz çalışmalarıyla kıymetini Alaca’ya katıyor ve ilçemizi de kıymetlendiriyor” diyerek projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da gerek il merkezinde gerekse de ilçelerimizdeki eğitim birimlerimizin ve öğrencilerimizin sadece ekonomik bir girdi olarak algılanmadığını ve hiçbir şekilde böyle görülmediğini dile getirerek gerçekleştirilen Alaca’yı Düşünüyorum projesinin de il bazında Türkiye’de az üniversitenin yaptığı ilçe bazına inildiğinde ise genel anlamda ilklerden olduğunu ifade etti.
“Bizlerin tüm eğitim birimlerimizle; bu şehre ne kadar daha fazla katkı sağlayabiliriz, sahip olduğumuz bilgi birikimini bu ile, ilçeye, topluma nasıl aktarabiliriz dışında hiçbir kaygımız olmadı. Bu anlamda da bu ve benzeri projeler çok önemli. Bizim gibi üniversitelerden de istenen artık ‘Bilim bilim için değil bilim toplum içindir’ anlayışıyla hareket etmemiz gerektiğidir” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu’nun öğrencisiyle, yakın bir zamanda yurt yapımına başlanacak kampüsüyle, Alaca ve Çorum ile iç içe olan bir MYO’ya dönüştüğünü belirterek el edilen bu gelişmenin gururunu yaşadıklarını vurguladı. 
Hitit Üniversitesi’nin belirli bir çıtasının olduğunu ve Üniversitemizde yapılacak çalışmaların belli seviyeye ulaştığını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Bundan sonrasında da hangi yöneticimiz gelirse gelsin bunun altına bu çıtayı indirmesi söz konusu bile değil bunun da mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekten Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulumuzda çok zor bölümleri denedik. Sadece öğrencimiz olsun değil nitelikli öğrencimiz olsun, mezun olunca iş bulsun diye baktık. Gördüğünüz gibi nereden nerelere geldik inşallah bu anlayışımız devam edecek” ifadelerini kullanarak projenin gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz’a, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP)’nden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam’a, Alaca Avni Çelik MYO Müdürü Doç. Dr. Bahat Comba’ya ve emeği geçen herkese teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube