Yayınlanma Tarihi: 25 Eylül 2018 Salı

Hastanemizde Bir İlk Daha Gerçekleşti

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar ve Op. Dr. Mehmet Metin tarafından Çorum’da ilk defa yapılan “Transanal Endorektal Pull-Through” ameliyatıyla, birçok merkezde tedavisi yapılamayan 9 yaşındaki bir hastamız sağlığına kavuştu. Tetkikleri sonucu “Hirschsprung” hastalığı olarak bilinen ve doğumsal olarak kalın bağırsağın bir kısmı çalışmayan hastamızın doğduğu günden beri şiddetli kabızlık, karın ağrısı ve tuvalete çıkamama şikâyetleriyle defalarca çeşitli hastanelere yatırılıp tedavi edilmeye çalışıldığı; ancak bu yaşına kadar tedavisinin mümkün olmadığı öğrenildi. Bir haftadır aynı şikâyetlerin olması üzerine hastanemize başvuran hastamıza Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar ve Op. Dr. Mehmet Metin tarafından 5 saat süren başarılı bir ameliyat yapıldı. Karnında herhangi bir kesi yapılmadan, hastanın anüs bölgesinden çalışmayan bağırsağın çıkarılarak sağlam bağırsağın buraya bağlanması şeklinde yapılan bu ameliyat tekniği ilimizde ilk defa yapılmış olup, bu tür operasyon ülkemizde ancak sayılı merkezlerde yapılabilmektedir.

Öğretim Üyemizi yapılan bu başarılı ameliyattan dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü