Yayınlanma Tarihi: 09 Eylül 2018 Pazar

2018-Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2018-YDS Sonbahar Dönemi) İlimizde Yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın (ÖSYM), 2013 yılından itibaren yabancı dil bilgisi seviye tespitine yönelik uygulamaya başladığı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), ilimizde 09 Eylül 2018 Pazar günü saat 10.15’de başlamış ve 3 saat (180 dakika) süre ile tek oturum halinde uygulanmıştır. İlkbahar dönemi ve Sonbahar dönemi şeklinde yılda iki defa yapılmakta olan ve Hitit Üniversitesinin Koordinatörlüğünde gerçekleşen bu sınava ilimizden ve çevre illerden yaklaşık 600 aday katılmıştır.

YDS Sınavı;

2013 yılından itibaren ÖSYM tarafından, yabancı dil bilgisi seviye belirlemeye yönelik olarak, sadece Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı (YDS) yapılmaktadır. Ayrıca; ÖSYM tarafından uygulanan ve içeriğinde yabancı dil sorusu/testi bulunan sınavlarda yabancı dil sorusu/testi bulunmayacak, bu adayların sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde YDS’den alacakları puanlar kullanılacaktır. Ancak, geçmiş yıllarda KPDS ve ÜDS’ye girip geçerli puanı almış adayların (KPSS’ye girecek adaylar hariç) bu hakları, ilgili mevzuatta belirtilen şekilde geçerliliğini korumaktadır.

Bu nedenle, 2013 yılından itibaren ÖSYM tarafından yapılan KPSS, TUS, DUS vb. sınav ve yerleştirme işlemleri ile ÜDS/KPDS sonuçlarını kullanan diğer kamu/özel kurum ve kuruluşların sınav/yerleştirme işlemlerine katılacak adayların, yabancı dil yeterliğinin belirlenmesi için YDS’ye katılmaları gerekmektedir. YDS hakkında genel bilgiler ÖSYM Başkanlığının internet sayfasında yer almaktadır.

Hitit Üniversitesi Rektörü ve İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, sınava katılan tüm adaylara başarılar dileyerek, İlimizde yapılan bu sınavların kurallara uygun olarak huzur ve güvenlik içerisinde uygulanmasına katkı sağlayan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sınavın her aşamasında görev alan tüm personele ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çorum Sınav Koordinatörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube