Yayınlanma Tarihi: 10 Ocak 2019 Perşembe

Uluslararası Öğrencimiz ile Şair Anneannesinden Rektörümüze Ziyaret

Üniversitemize gelen üç kişilik ilk grup uluslararası öğrencimizden biri olan Kazakistanlı Timur Nüsüphan, şair anneannesi Kunşaym Niyazbekkızı ve Çorum Uluslararası Öğrenci Derneği (ÇUDER) Yönetim Kurulu Üyesi Erol Taşkan ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Fen Edebiyat Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Demiryürek’in de hazır bulunduğu ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemize lisans eğitimi için gelen ilk üç uluslararası öğrencimizden biri olan Timur Nüsüphan’ın lisansüstü eğitimine de Üniversitemizde devam edeceğini belirterek kendisini tebrik etti. Öğrencimizin şair anneannesi Kunşaym Niyazbekkızı’nın ziyaretinden dolayı da ayrıca mutluluk duyduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Kazakistan’ın önemli şairlerinden olan 74 yaşındaki Kunşaym Niyazbekkızı’nı bu bahar yarıyılı içerisinde bir program düzenleyerek Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerimizle bir araya getirmeyi ve Kazakça yazmış olduğu Çanakkale konulu eseriyle 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliğine davet etmeyi planladıklarını ifade ederek kendisini her vesileyle aramızda görmekten büyük memnuniyet duyacaklarını vurguladı. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Kazakistan’da kendilerini ziyaret etmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Öğrencimiz Timur Nüsüphan ve şair anneannesi Kunşaym Niyazbekkızı da Türklerin ata yurdundan ana yurduna gelmiş olmaktan dolayı hissettikleri mutluluğu dile getirerek sağlanan imkanlardan ve gösterilen misafirperverlikten dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür ettiler.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube