Yayınlanma Tarihi: 01 Ekim 2019 Salı

HİTÜ Anne Üniversitesi’nin Ön Kayıtları Başladı

Üniversitemiz Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimizin iş birliğinde anne ve anne adaylarına yönelik gerçekleştirilecek “HİTÜ Anne Üniversitesi 2019” için ön kayıtların başladığı bildirildi.

HİTÜ Anne Üniversitesi 2019 hakkında bilgi paylaşımında bulunmak üzere Erol Olçok Senato Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Anne Üniversitesi etkinliğinin geçen yıl yoğun ilgi görmesi nedeniyle bu yıl da gerçekleştirileceğini söyledi.

HİTÜ Anne Üniversitesi’nin ikincisini gerçekleştirmek üzere hazırlıkların tamamladığını belirten Prof. Dr. Baykam, “Anne üniversitesi, ülkemizde sayısı az olan etkinliklerdendir. Geçen yıl çok ilgi gördü. Mezun ettiğimiz kadınlar, bizden bunun tekrarını istediler. Annelerimize ve anne adaylarımıza eğitim vermekle kalmadık, ardından bunun geri dönüşlerini alıp kendilerine ne faydalar getirdi, nasıl yorumladılar, bunları da izledik. Verilen eğitimden çok memnun kaldıklarını ve aile içinde de olumlu yansımalarının olduğunu gördük” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baykam, Anne Üniversitesi 2019 etkinliği için çalışmaların başlatıldığını belirterek ön kayıtların 30-Eylül-7 Ekim tarihleri arasında, kesin kayıtların ise 10 Ekim-16 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacağını bildirdi.

Ön kayıt işlemlerinin, “http://www.anneuniversitesi.hitit.edu.tr/” şeklindeki internet adresi üzerinden yapılabileceğini ifade eden Prof. Dr. Baykam, başvuru sayısının 60 olarak belirlenen kontenjan sayısından fazla olması durumunda, kesin kayıt yaptıracak olanların 8 Ekim 2019 günü saat 17.00'de Rektörlük binasında, kura çekilişiyle belirleneceğini belirtti.

Etkinliklere katılım ücretinin de 150 lira olduğunu dile getiren Prof. Dr. Baykam, “Tüm anne ve anne adayları başvurabilir, yaş sınırı yok” dedi.

“Kim duysa 'ben de katılmak istiyorum' diyebileceği bir eğitim olacak”

Prof. Dr. Baykam, Anne Üniversitesi etkinlikleri kapsamında, aile hayatında büyük önem arz eden sağlıktan hijyene, teknoloji bağımlılığından medya okuryazarlığına kadar birçok alanda akademik kariyer yapmış öğretim üyeleri tarafından 2 haftalık eğitim programı düzenleneceğinin altını çizdi.

Eğitim programına katılacak annelere, laboratuvar ortamında mikroskoptan mikroplar gösterilerek hijyenin önemi, akılcı ilaç kullanımı, ilk yardım ve ev kazaları, alışverişlerde bilinmesi gereken etiket bilgisi okuma gibi birçok alanda uygulamalı eğitimler verileceğine işaret eden Prof. Dr. Baykam, şöyle devam etti:

“Bunlar hep gündemde olan ve annelerin bilinçli olmaları gereken konular. Bunun yanı sıra sanatsal etkinlikler de olacak. Kim duysa 'ben de katılmak istiyorum' diyebileceği bir eğitim olacak. Tüm annelerimizi bu etkinliğe bekliyoruz. Kontenjanımız sınırlı ama her yıl yapıyoruz, ilgi gördüğü takdirde yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü üniversitelerin misyonu sadece eğitim, araştırma değil, bunun yanı sıra bulunduğu ilin halkıyla, toplumla bir araya gelerek topluma yönelik de eğitimlerini, katkılarını, iletişimini sürdürmektir. Hitit Üniversitesi de bunu en iyi şekilde yapma misyonuna sahiptir.''



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube