Yayınlanma Tarihi: 26 Şubat 2019 Salı

Üniversitemizde Açık Bilim ve Açık Erişim Konusunda Bilgilendirme Toplantıları

Tüm dünyadaki akademik platformlarda olduğu gibi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’nun da büyük önem verdiği ve yaygınlaşmasına yönelik çalışmaları gündemde tuttuğu “Açık erişim ve açık Bilim” ile ilgili Üniversitemizde bilgilendirme ve değerlendirme toplantıları yapıldı.

İlk toplantı geçtiğimiz günlerde oluşturulmuş olan Üniversitemiz Açık Erişim Danışma Kurulu üyeleri ile gerçekleştirildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam başkanlığında yapılan toplantıda, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın belirttiği Açık Bilim ve Açık Erişim konusunda YÖK tarafından atılacak somut adımlar ve Üniversitelerden beklentiler konularında bilgilendirmeler yapıldı. Üniversitemizde Açık Erişim Sistemi olarak 2014 yılından itibaren kullanımda olan “DSpace” yazılımının kullanımına ilişkin teknik bilgilerin verildiği toplantıda, sistemin geliştirilmesine yönelik yapılan ve yapılacak çalışmalar üzerinde duruldu.

Eğitim birimlerimizin dekan ve müdürleri ile yapılan ikinci toplantıda ise yukarıda bahsedilen konulara ek olarak, Açık Erişim Sisteminin kullanılması ve veri girişinin yaygınlaştırılmasına yönelik yapılabilecek çalışmalar konusunda değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantıda ayrıca bu kapsamda Üniversitemizin halen yapmış olduğu ve yapabileceği diğer çalışma ve uygulamalar gözden geçirildi.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube