Yayınlanma Tarihi: 11 Mart 2019 Pazartesi

Üniversitemiz ile Türkiye Maarif Vakfı Arasında İş Birliği ve Tanıtım Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz ile Türkiye Maarif Vakfı arasında eğitim, araştırma, akademik çalışma, raporlama ve kültürel alanlarda iş birliği kurulması amacıyla “Akademik, İş Birliği ve Tanıtım Protokolü” Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan tarafından imzalandı.

İşbirliği protokolü imza töreninde Türkiye Maarif Vakfı Başkan Vekili Osman Nuri Kabaktepe, Mütevelli Heyet Üyeleri Doç. Dr. Cahit Bağcı, Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve Selim Cerrah hazır bulundu.

Yapılan protokol ile taraflar yurt içi ve yurt dışında yürüttükleri her türlü eğitim faaliyeti, akademik araştırma, bilgi-belge paylaşımı, müfredat materyal temini, yurt dışında bulunan üniversitelerle ortak program, yurt içi ve yurt dışındaki personel için eğitim çalışmalarına katkı sağlama gibi konularda iş birliğine vardı.

Törende açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ülkemizin başta gönül coğrafyası olarak adlandırılan Türk Cumhuriyetlerindeki ülkeler ile Kuzey Afrika ve Balkan coğrafyası olmak üzere dünyanın dört bir yanından, çok sayıda öğrenciyi çekme potansiyeline sahip olduğunu ifade ederek Üniversitemizin de bir dünya üniversitesi olma yolunda önemli ve ciddi adımlar attığını belirtti. “Yapılan protokol ile birlikte Üniversitemizin bundan sonraki Uluslararası Eğitim faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilecek çalışmaların Türkiye Maarif Vakfı’nın destekleriyle ve katkılarıyla daha profesyonel biçimde yapılacağına kalpten inanıyorum” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemize verdikleri desteklerden dolayı başta Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek protokolün hayırlı olmasını temenni etti.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün de iki kurumun yaptığı anlaşmanın eğitimin uluslararasılaşmasına önemli katkılar sağlayacağını belirterek iş birliğinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube