Yayınlanma Tarihi: 14 Mart 2019 Perşembe

TKDK İl Koordinatöründen Rektörümüze Ziyaret

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.

İl Koordinatörü Yalvaçer ziyaret esnasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “TKDK’nın IPARD II Programı Beşinci Başvuru Çağrı İlanına çıkması nedeniyle bilgilendirme yapmak ve desteklerini talep etmek için Rektörümüzü ziyaret ediyorum. TKDK, IPARD II dönemi 5. Başvuru Çağrı İlanıyla tarıma ve kırsala destek vermeye devam ediyor. 42 ilde faaliyet gösteren TKDK, bu çağrı ilanıyla 1,5 milyar liralık hibe paketini hayvancılık ile işleme ve pazarlama sektörlerine yönelik projelere kullandıracaktır. Yatırımlardaki tüm harcamalar KDV ve diğer vergilerden muaf olup, sektöre ve proje sahibinin durumuna göre değişmekle birlikte yatırımlar, %40-70 arasında hibe oranlarıyla desteklenecektir. Proje kabullerine 8 Nisan 2019 tarihi itibariyle başlanacaktır” dedi.

Kısa süre önce proje hazırlayıcılara yönelik olarak Hitit Üniversitesi, KOSGEB ve TKDK işbirliği ile hayata geçirilen Proje Döngüsü Seminerine verdikleri destek için de Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkürlerini ileten İl koordinatörü Yalvaçer, “Bu iş birliği ile gerek ulusal bütçe gerekse AB fonlarından gelen kaynaklardan ilimizin daha fazla istifade etmesine yönelik olarak proje sayısı ve kalitesinde artış sağlamak, proje başvurularında başarılı sonuçlar almak için farkındalık yaratmak ve proje hazırlayıcılar noktasında kapasite artırmak amaçlanmıştır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da TKDK Çorum İl Koordinatörlüğünün çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade ederek “TKDK, 2013 yılından beri Çorum’a gerek hayvancılık gerekse tarımsal ürünlerin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik, AB standartlarında oldukça güzel tesisler kazandırdı. Bugün ilimizde gittiğimiz her yerde TKDK destekli yatırımları görür hale geldik. Şimdi çıkılan 5. Proje çağrısıyla yeni yatırımlar hayat bulacak. %40 ile %70 arasında değişen hibe oranlarıyla tarım ve hayvancılık sektörüne gönül vermiş, ekmeğini bu yoldan kazanan insanımızın önüne yeni bir fırsat gelmiş durumda. Çağrı döneminin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Geçen yıl Üniversitemiz ile TKDK Çorum İl Koordinatörlüğü iş birliğinde Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü öğretim üyelerimizin katkılarıyla “Buzağı Ölümlerinin Önlenmesi ve Süt Hijyeni” konulu ortak bir proje yapıldığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Bu yıl da ilimizde faaliyet gösteren proje hazırlayıcılarını çoğaltmak, ulusal bütçe ve AB fonlarından daha fazla istifade etme noktasında kapasite artırmaya yönelik “Proje Döngüsü Semineri” adı altında bir işbirliği faaliyeti gerçekleştirdik. Bu işbirliği faaliyetinin de olumlu sonuçlarını önümüzdeki dönemde göreceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube