Yayınlanma Tarihi: 21 Mart 2019 Perşembe

Üniversitemizde Çorum Kariyer Günleri Düzenlendi

Üniversitemiz ile Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birliğinde “Çorum Kariyer Günleri” düzenlendi. 

Meslek Yüksekokulu Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış törenine Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkanı Zeki Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, ÇESOB Başkanı Recep Gür, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan,  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Şahan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür V. Ömer Tök, SMMMO Başkanı Ali Can Doğan ve öğretim elemanlarımız ile çok sayıda öğrencimiz katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Şahan, herkesin en büyük kaygılarından birinin gelecek olduğunu belirterek günümüzde okul sıralarından alınan bilginin yeterli olmadığını mesleğin sürekli geliştiğini, yeni bilgi ve teknolojilerin eklendiğini ifade etti. Mesleğin profesyonel olarak icra edilebilmesi için sürekli tatbik edilmesi ve tecrübe kazanılması gerektiğini anlatan Şahan, kariyerin sonu olmayan bir gelişme olduğunu vurguladı. Türkiye İş Kurumu tarafından üniversite muzunu gençlerin işgücü piyasasında kalıcı istihdamının sağlanması ve nitelikli işgücü talebinde bulunan işverenlerin de aradığı özellikte elemanlar istihdam etmek amacıyla “İşe ilk adım projesi”nin hayata geçirildiğini ifade eden Şahan, bu proje sayesinde mezun olduktan 2 yıl içinde 6 aylık işbaşı eğitim programından faydalanılarak mesleki denetim ve tecrübe kazanılmasının sağlanacağını belirtti. Sektör kısıtlaması olmadan programa katılan kişilere 6 ay boyunca 77.70 TL harçlık verileceğinin altını çizen Şahan, ilk 6 aylık istihdam aşamasında asgari ücretin netinin %50’sinin takip eden 1 yıl boyunca istihdama devam edilmesi durumunda asgari ücretin netinin %25’i tutarında ücretin kurum tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.

“Dünyada şu an en önemli hazinin ne dolar, ne altın ne de bu ve benzeri kaynaklar olmadığını çok net görebiliyoruz. Şuanda güçlü ülkelerin tek özelliği, bilgiyi üretebilmeleri ve bunu bir şekilde üretime dönüştürerek bunun kullanılması. Artık dünyada ‘Büyük balık küçük balığı yutar’ kavramı geçerli değil” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise yaşanan gelişmelerle dünyanın herhangi bir yerinin hemen yanı başımızda olabileceğini ifade ederek bu gelişmelerin balığın boyutunun değil hızının, zekasının ve stratejisinin önemini ortaya çıkardığını belirtti. Mesleklerle yeni eğilimler olduğunu, şu anda ilkokul çağındaki gençlerin yaklaşık yüzde 65'inin meslek sahibi oldukları yaşa geldiklerinde şu anda bilinmeyen mesleklerde çalışacaklarını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, "Bundan 20 yıl sonra hiç bilmediğimiz mesleklerle karşı karşıya geleceğiz. Eğer bunları doğru yorumlayıp, doğru atılımlar yapabilirsek gelecek sizler için çok elverişli ve iş yapmaya müsait. Eğer mazeret üretirseniz bunun size hiçbir katkısı olmaz” dedi. 

Türkiye'de 3+1 eğitim modeline geçen üniversiteler arasında Üniversitemizin yaşına yakın hiçbir üniversitenin olmadığını da vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, "Bu sanayicilerimizin gücü. KOSGEB’ten çok ciddi destekler alıyoruz. Öğrencilerimiz bu eğitimi başarılı tamamladığı takdirde ciddi bir kısmını hibe olarak alabiliyorlar. Üretmek, çalışmak istiyorsanız gerçekten sizlere çok ciddi imkanlar sunuldu” diyerek başarının ise bir bedelinin olduğunu belirtti. Konuşmasının devamında Üniversitemizin 13. yaşına girdiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin Antarktika’da gerçekleştirilen projede yer aldığını, dünyada 2.274’cü sırada bulunduğunu ve daha pek çok başarılı çalışmaya imza attığına dikkat çekerek “Hitit Üniversitesi doğru adımlarla ilerliyor. Bundan sonrası sizlerle beraber çok güzel yerlere gelecek" ifadelerini kullandı.

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül de kişinin işini iyi yaptığı ve yaptığı işten memnun olduğu sürece kariyerinin de iyi olduğunu vurguladı. Mesleğini sevmeyen çok sayıda insan bulunduğunu da dile getiren Gül, “Karakteri olmayan, şunu şuraya ata ya da tut denildiğinde denileni yapanlarla muasır medeniyet seviyesine ulaşamayız” diyerek bu ülkenin beyinlerine sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti. 

Vali Yardımcısı Recep Yüksel, bir tarafta çobanın bulunamadığı bir tarafta ise Antarktika’da projeler yapan bir dönemden geçildiğini ifade ederek Türkiye’nin zor bir coğrafyada olduğunu, bu nedenle de her zaman ileriye yönelik çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Çorum’da birlikteliğin yakalandığını ancak daha çoğunun yapılması gerektiğini söyleyen Yüksel, “Gençler ufkunuz alıcılarınız açık olsun. Yanlış yapmaktan ve kapı çalmaktan çekinmeyin” diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından, İŞKUR Genel Müdürlüğü İstihdam Uzmanı Eser Erol, “Geleceğin Meslekleri ve İş Profili” ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Programın “Çalışma Hayatında Kuşak Çatışması: Kuşaklar İş Hayatını Tartışıyor” başlıklı açılış oturumunda ise işveren ve eğitimli genç işgücünün işsizlik, istihdam ve çalışma hayatına bakışları tartışılarak Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

Programın birinci gününde, Kamu-Özel Sektör İnsan Kaynakları Yöneticilerinin öğrencilerle buluştuğu Kariyer Söyleşileri ve İş Hayatında Başarının Sırları gibi salon etkinlikleri devam ederken, Kariyer Günleri için Firmalar ve İŞKUR tarafından kurulan stantlarda, öğrencilerimizi iş hayatının profesyonel şirketleri ile buluşarak, işve staj olanakları için görüşmeler yaptı. 

Programın ikinci günüde ise İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları tarafından Uygulamalı CV Hazırlama ve İş Arama Becerileri Eğitimi verildi. “İŞ görüşmesine en iyi, İŞ görüşmesinde hazırlanılır” mantığından hareketle düzenlenen Mülakat Simülasyonu programı ile öğrencilerimiz gerçek iş mülakatından önce pratik yapma fırsatı yakaladılar.

Program, 250 öğrencimize Katılım Belgelerinin takdimi ile sona erdi.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü  



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube