Yayınlanma Tarihi: 05 Mart 2019 Salı

Üniversitemiz Tunus’ta Tanıtıldı

Üniversitemiz, Türkiye Maarif Vakfı tarafından Başkent Tunusta düzenlenen eğitim fuarına katılarak Tunuslu öğrencilerle buluştu.

Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cahit Bağcı, Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Yunus Torpil ve Hasan Yavuz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ile birlikte Türkiye’den 14 üniversitenin katıldığı fuarı öğrenciler ve eğitimcilerden oluşan 2 bin 500’ün üzerinde kişi ziyaret etti. 

Gerçekleştirilen fuara Üniversitemizi tanıtmak üzere Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Gökçe Merey ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanı İsmail Eker de katıldı.

Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, yaptığı açıklamada; Kuzey Afrika coğrafyasındaki üniversite eğitimi düzeyinde düzenlenen ilk fuarın Maarif Vakfına nasip olduğunu belirterek, “Tunus ve Türkiye kültürel, toplumsal ve tarihi değerleri birbirine çok yakın iki ülke. İki ülkenin birbirine yaklaşması ve iş birliğini geliştirebilmesi için bu fuarlar da çok büyük fırsat” diye konuştu.

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cahit Bağcı da Maarif Vakfının daha önce Sudan ve Malide gerçekleştirdiği fuarların ardından Tunusa geldiğini anlatarak, "Vakıf olarak ülkeler arasındaki köprüleri açık tutmayı önemsiyoruz. Ülkemizdeki eğitim alanındaki altyapıyı başka ülkelere taşımak ve buradaki insan kaynağına katkı sağlamak istiyoruz. Bu fuarın iki ülke arasındaki iş birliğinin gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise yapmış olduğu açıklamada Üniversitemizin bir dünya üniversitesi olma yolunda önemli atılımlar içinde bulunduğunu söyleyerek “Özellikle ortak pek çok yanımız olan Türk Cumhuriyetleri, Afrika ve Balkan coğrafyasındaki ülkeler başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerle ikili anlaşmalar yapmaya büyük bir gayret gösteriyoruz” dedi. Üniversitemizin bu coğrafyada yer alan ülkelerdeki pek çok üniversiteyle yakın işbirliği içinde olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, dünyada en önemli hususların başında yetişmiş insan gücüne ve kaynağa olan gereksinimin olduğunu vurgulayarak bu iki önemli unsurun Kuzey Afrika coğrafyasında var olduğunun altını çizdi.

Üniversitemiz Standına Yoğun İlgi

Tarih, kültür ve pek çok açıdan ortak yönümüz olan Tunuslu öğrencilere, Üniversitemizin akademik ve sosyal olanakları beraberinde uluslararası değişim programlarının anlatıldığı Üniversitemiz standına yoğun öğrenci ve eğitimci katılımı oldu. Standımızda öğrencilerin soruları cevaplandırılarak üniversitemiz bölümleri ve olanakları hakkında detaylı bilgiler verilerek tanıtıcı broşürler dağıtıldı.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube