Yayınlanma Tarihi: 11 Nisan 2019 Perşembe

Rektörümüz Havzalı Öğrencilerle Buluştu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum İdare Mahkemesi Başkanı Kemaleddin Özdemir ile birlikte Havza'da 2023 Eğitim Vizyonu çalışmaları kapsamında Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Havza Gençlik Merkezi iş birliğinde düzenlenen "Gençliğin Dönüm Noktası Üniversiteler" konulu söyleşi programında Havzalı öğrencilerle bir araya geldi.

Havza Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Havza Gençlik Merkezi kursiyerleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Havza Gençlik Merkezi Müdürü Mahmut Bektaş, gençlik merkezi çalışmalar hakkında bilgiler vererek etkinliğin başarılı bir şekilde geçmesini temenni etti.

Çorum İdare Mahkemesi Başkanı Kemaleddin Özdemir ise ilk, orta ve lise eğitimini Havza’da tamamladığını ifade ederek başarının çaba, azim, kararlılık ve iyi bir eğitimle çok rahat bir şekilde elde edilebileceğini belirtti. Öğrencilere çok iyi fırsatlara sahip olduklarını ve ellerindeki bu fırsatı iyi değerlendirip zamanı iyi kullanmaları yönünde tavsiyelerde bulunan Kemaleddin Özdemir, “Güçlü Türkiye’ye giden yolu hep birlikte yürüyeceğiz. Güçlü ve büyük Türkiye idealizmini gerçekleştirmemizin en büyük motivasyonu genç, dinamik, olaylara vakıf, bilinçli muhakeme yeteneğine sahip, insan kaynağımızdır. Gelişmiş çoğu ülkenin elinde olmayan bu kaynağı en etkili ve verimli bir şekilde kullanmalıyız” diyerek devletimize ve milletimizi daha faydalı olabilmek adına çağın gerektirdiği mesleklerin öğrenci ve öğretmenlerimizce yakından takip edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise yaptığı konuşmada bundan 100 yıl öncesinde 100 yılda üretilen bilginin şuanda yaklaşık 28 günde üretildiğini ve dolayısıyla hızlı bir değişim ve dönüşümün yaşandığını ifade ederek “Elimizdeki imkanları çok iyi değerlendirerek başarılı çalışmalar yapmalıyız. Necip Fazıl Kısakürek’in gençliğe hitabesindeki ‘Kim var denilince sağına ve soluna bakmadan ben varım diyerek bir adım öne çıkan bir gençlik’ ifadesindeki gibi hareket etmeliyiz. Bu düsturlarla hareket eden insanlar dünyayı değiştiriyor” dedi.

Teknolojinin gelişmesiyle fiziksel sınırların her geçen gün daha da ortadan kalktığına dikkat çekerek çalışmalarımızı dünya ölçeğinde yapmamızın önemini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, “Kendiniz dışında kaç kişiye dokunmayı hedefliyorsunuz? Önemli olan insanların hayatını bir şekilde geçirmesi değil, ne yaptığınız ve ne bıraktığınız önemli. Unutmayın, hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz” dedi. Başarıyı elde etmenin bir bedelinin olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Hem başarı hem rahatlık yan yana olamaz. Başarılı insanlar rahatlığından vazgeçenlerdir. Ne yapmaya karara verdikten sonrası çok kolay. Dünyayı değiştirecek olanlar sizlersiniz. Bununla ilgili tüm varlığımız kültürümüzde ve mayamızda var. Devletimizin muazzam destekleri var ve gerçekten nitelikli ve topluma yarar sağlayan çalışmalar yapmalıyız” ifadelerini kullandı. 

Etkinliğin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Karaçay, öğrencilerden gelen soruları cevaplandırarak Üniversitemizi tanıtıcı bilgi paylaşımında bulundular.

Havza programı kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum İdare Mahkemesi Başkanı Kemaleddin Özdemir ile birlikte Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ve Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’e nezaket ziyaretinde bulundu. 

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube