Yayınlanma Tarihi: 13 Nisan 2019 Cumartesi

2019-DİB-MBSTS İlimizde Yapıldı

2019-Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2019- DİB-MBSTS),   13 Nisan 2019 Cumartesi günü 33 il merkezi ile beraber ilimizde de tek oturum halinde uygulanmıştır. Hitit Üniversitesi Koordinatörlüğünde 2015 yılında ilk defa uygulanmış olan bu sınava ilimizden ve çevre illerden yaklaşık 800 aday katılmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığı Personeli İçin Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) 

Diyanet İşleri Başkanlığı ilgili mevzuatı uyarınca;

  • Cami görevlilerinin görev yeri değişikliği,
  • Başkanlığımız personelinden başka unvanlarda görev yapmakta iken Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip veya müezzin-kayyım unvanlarına müktesebi olanlar için naklen, müktesebi olmayanlar için ilk defa naklen atamaları,
  • Kariyer unvanları basamaklarında yükselmeler,
  • Yurtdışı ile hac ve umre hizmetlerinde (hac ve umre hizmetleri için Müftü, Vaiz ve Eğitim Görevlileri hariç) din görevlisi görevlendirmeleri,

için Başkanlıkça yapılan sınavlara ve Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavından (MBSTS) Başkanlıkça belirlenen puanı almaları gerekmektedir.

Hitit Üniversitesi Rektörü ve İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İlimizde yapılan bu sınavların kurallara uygun olarak huzur ve güvenlik içerisinde uygulanmasına katkı sağlayan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sınavın her aşamasında görev alan tüm personele ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 



                                                                                                Çorum Sınav Koordinatörlüğü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube