Yayınlanma Tarihi: 21 Nisan 2019 Pazar

2019 – MEB-EKYS Sınavı Yapıldı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı arasında imzalanan protokol uyarınca ÖSYM tarafından  2019- Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2019-MEB-EKYS), 21 Nisan 2019 Pazar günü 50 il merkezi ile birlikte ilimizde ilk kez yapıldı.  Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Koordinatörlüğünce tek oturum halinde gerçekleştirilen sınava ilimiz ve çevre illerden yaklaşık 600 aday katıldı.

2019- Tane Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2019-MEB-EKYS);

a) Sınava başvuracak adayların Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmaları gerekmektedir.

b) Yazılı sınava katılmak üzere, yönetici olarak görevlendirme şartlarını taşıyan öğretmenler ile müdürlüğe görevlendirilmek isteyen müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları başvuruda bulunabilecektir.

c) Hâlen yönetici olarak görev yapanlardan isteyenler de, yazılı sınav puanını, puanların geçerlik süresi içinde kullanmak üzere yazılı sınava başvuruda bulunabilecektir.

d) Başvuru koşullarını taşımayan adaylardan sınava alınanlar, sınava girmiş olsalar dâhi sözlü sınava çağrılmayacak, görevlendirmeleri yapılmayacak, görevlendirmeleri yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Konu ile ilgili detaylı bilgi ÖSYM Başkanlığı’nın resmi internet sayfasında yer almaktadır.

Hitit Üniversitesi Rektörü ve İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, sınava katılan tüm adaylara başarılar dileyerek, İlimizde yapılan bu sınavların kurallara uygun olarak huzur ve güvenlik içerisinde uygulanmasına katkı sağlayan tüm personele ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Çorum Sınav Koordinatörlüğü 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube