Yayınlanma Tarihi: 24 Nisan 2019 Çarşamba

2. Uluslararası Bankacılık Kongresi Gerçekleştirildi

Bankacılık sektörünün tüm aktörleri ile bankacılık alanında akademik çalışma sürdüren bilim insanlarını Türkiye’de bir araya getirerek, son gelişmelerin ve güncel sorunların tartışılabileceği bir ortam sunmayı amaçlayan Uluslararası Bankacılık Kongresi’nin ikincisi Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Kongrenin açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, kamu kurum ve kuruluşlar ile bankacılık sektörünün temsilcileri, Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz katıldı.
Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü öğretim elemanlarının müzik dinletisiyle başlayan program saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve telgrafların iletilmesiyle devam etti.
Programın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Eşref Savaş Başçı, kongre hakkında detaylı bilgiler vererek kongrenin özellikle akademisyenler ve bankacılık sektörü arasında iletişim kurulması, ortak çalışma olanaklarının ortaya çıkarılması, gelişmiş yerleşik bilimsel değerlerin geliştirilmesi açısından önemli bir platform olacağını vurguladı. Doç. Dr. Başçı, etkinliğin gerçekleşmesinde her türlü desteği veren Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a ve etkinliğe destek veren tüm sponsorlara teşekkür etti.
Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bankacılık ve finans sektörünün insan hayatında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunun önemine dikkat çekerek, dünyada 28 kişinin dünyanın en fakir 3,8 milyar insanın gelirine eşit gelire sahip olduğunu ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan konuşmasına şu şekilde devam etti: “Sadece 28 kişi bir tarafta, dünyanın yansım oluşturan 3,8 milyar insan bir tarafta. Yaklaşık 900 trilyon dolar kimlerin cebine girip çıkıyor, ne oluyor, ne bitiyor? Bizim bunları doğru şekilde inceleyip akademik mecraya taşıyarak bakmamız gerekiyor. Pek çoğumuz gazetelerde çıkan haberlerle kripto paradan haberdar oluyoruz. Onun üzerine hemen senaryolar geliştiriyoruz ancak bakıyoruz ki bizim yeni öğrenip çalışmalarına başladığımız konudan sonra yenileri çoktan ortaya çıkmış bile. Bu tür konuları, kişisel hayatınızda sevmeyebilirsiniz, paradan hoşlanmayabilirsiniz ancak parayı yönetmek zorundayız. Bunun başka yolu yok. Aksi takdirde küresel oyuncuların içerisinde hiçbir değer yargısının olmadığı, sadece bir dolar işaretinden ibaret görünen, bir kimlik numarası olarak gören Batı dünyasına karşı bizim fazla kozumuz olamaz. Biz akademisyenler artık konulara farklı açılardan bakmak zorundayız” dedi.
Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü ise konuşmasında Türkiye'de faizsiz bankacılığın gelişmesine dikkat çekerek, faize karşı mücadele etmenin ve paramızın değerinin güçlenmesinin büyük önem arz ettiğini ifade ederek kongrenin başarılı bir şekilde tamamlanmasını temenni etti.
İki gün süren kongrede 7 farklı ülkeden ve 19 üniversiteden 50’den fazla akademisyen tarafından 6 eş oturumda bankacılık ve finans alanında 62 tebliğ sunuldu.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube