Yayınlanma Tarihi: 01 Mayıs 2019 Çarşamba

Üniversitemizin Yeni Akademik Dergisi Yayın Hayatına Başladı

Sağlık Bilimleri Fakültemizin gayretleri neticesinde Üniversitemizin bilimsel hakemli akademik bir dergisi daha yayın hayatına başladı. Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi (Hitit University Faculty of Health Science Journal), 2019 yılı itibariyle DergiPark üzerinden bilim dünyasındaki dergiler arasında yerini aldı. İlk sayısının Haziran ayında çıkması planlanan dergi, yılda iki kez olmak üzere Hemşirelik, Ebelik, Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Dil ve Konuşma Terapisi, Gerontoloji, Sosyal Hizmetler, Afet Yönetimi, Odyoloji, Ergoterapi, Sağlık Ekonomisi, Sağlık Yönetimi ve Sağlık Bilimleri çatısı altında toplanabilen diğer farklı alanlarda araştırmaları kabul etmektedir. Derginin Yayın ve Danışma Kurulu üyeleri, alanlarında deneyimli birçok isimden oluşmaktadır.

Sağlık Bilimleri ve ilgili diğer alanlarda kaydedilen güncel gelişmeleri aktarmak, özgün çalışmaların bilim dünyasında paylaşılmasını sağlamak üzere araştırmacılar Türkçe veya İngilizce olarak hazırladıkları makalelerini  https://dergipark.org.tr/fhsj adresinden dergiye yayımlanmak üzere gönderebilirler. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “akademik dergiler bilim dünyasının olmazsa olmazıdır. Üniversitelerin akademik dergilerinin tarandıkları indekslerin seviyesi, aynı zamanda üniversitelerin bilimsel gücünü de ortaya koymaktadır. Derginin yayına başlaması aşamasına gelinceye değin katkısı olan herkese teşekkür ediyor, derginin bilim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Elektronik ortamda on-line olarak yayımlanacak olan Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi hakkında detaylı bilgi ve makale yayımlama koşulları ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube